Повече от три хиляди гратисчии се ловят средно от контрольорите

...
Повече от три хиляди гратисчии се ловят средно от контрольорите
Коментари Харесай

Потресаващи данни за гратисчиите в София

Повече от три хиляди гратисчии се ловят приблизително от контрольорите всеки месец в градския превоз на столицата. При това по отношение на 2018 година не се вижда наклонност за нарастване на техния брой.

За последните три месеца са хванати 5913 пасажери без билет, които са платили незабавно санкцията от 30 лева на контрольорите. Други 4782 са свалени от транспортното средство и са им направени актове. Ако платят в тридневен период, санкцията е 30 лева, а по-късно става 50 лева, написа Столица.bg.

Въпросът за гратисчиите стана настоящ още веднъж след клипа в обществените мрежи, който сподели прераснал в пердах скандал сред нередовна пътничка и контрольорка. Инцидентът станал в събота на оживена спирка в София, а свидетел съумял да снима разправията..

Жената пътувала без билет и с изтекла карта от 2016 година Когато я свалили от автобуса, станала нападателна, споделя контрольорката Анита Антониева, която се оплака, че е удряна и хапана от опиталата се избяга гратисчийка.

Според разбор на Центъра за градска подвижност гратисчиите не са повече от 7 на 100 от всички пътуващи. Грижата те да бъдат разкрити и глобени имат близо 240 контрольори.

От ЦГМ сортират къде да пратят повече екипи съгласно сигналите по кои линии най-често има пътуващи без пари. Засилени са хайките през уикенда, тъй като мнозина столичани и посетители на града считат, че тогава контрольорите почиват. При постоянна инспекция на рейсовете 85 и 86, пътуващи към битака, единствено за час са хванати 50 души без превозен документ.

В същото време анализите на ЦГМ сочат, че има трайна наклонност от ден на ден пътуващи да употребяват карти. Много от огромните компании ги купуват за чиновниците си като бонус.

Големи очаквания да се постави завършек на пътуването без билет се разпореждат на новата билет система, която ще има камери, които да наблюдават демонстрират какъв брой пасажери има в транспортното средство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР