Повече от три часа се налага да чакат шофьорите на

...
Повече от три часа се налага да чакат шофьорите на
Коментари Харесай

Заради ремонт на Дунав мост шофьори на камиони се редят три часа на опашки

Повече от три часа се постанова да чакат водачите на камиони, които излизат от Румъния през граничния пункт Гюргево-Русе, а опашката от ТИР-ове по околовръстния път на Гюргево доближава над 10 километра.

Телевизията отбелязва, че причина за " адските опашки " са ремонтни действия по " Моста на дружбата ", който свързва Румъния и България през река Дунав.

Вицепремиерът Сорин Гриндяну заяви предходната седмица, че е изискал от българските управляващи да отсрочат до есента ремонтните действия на моста Русе-Гюргево, с цел да не бъде обиден така и така натовареният пътен трафик през лятото. Изглежда молбата му обаче е била подценена от българската страна, разяснява Диджи 24, като отбелязва, че също така служащите ремонтират единствено денем.

" В момента трафикът през граничния пункт Гюргево е усложнен, отчитаме нараснало време за очакване в посока излизане от страната, по-специално при камионите ", удостовери Ралука Думитраке, представител на Граничната полиция в Гюргево.

Опашката от ТИР-ове, излизащи от Румъния, през вчерашния ден е била с дължина към 9-10 километра. Някои водачи се оплакват, че би трябвало да тръгнат ден по-рано, с цел да стигне в точния момент превозената от тях стока.

" Много стрес, нерви... Нормално трябваше да потегли на следващия ден, само че потеглих през днешния ден, с цел да стигна, в понеделник за разтоварване в Атина, в Гърция. Такива са изискванията. Когато се връщаме назад, отново по този начин стоим часове наред ", разяснява през вчерашния ден един водач на ТИР, оповестява телевизия телевизия Диджи 24

За да се избегне задръстването за леките коли по-добри разновидности за прекосяване на границата са фериботите при Бекет, Зимнича и Турну Мъгуреле, където се чака по-малко, поучават граничните служители на реда.

Заглавната фотография на новината е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР