Повече от шест месеца Иванчева не е получавала хормоналното си

...
Повече от шест месеца Иванчева не е получавала хормоналното си
Коментари Харесай

Десислава Иванчева съди Сливенския затвор за отказано лечение и влошено здраве

" Повече от шест месеца Иванчева не е получавала хормоналното си лекуване, посредством което се управлява размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание), което е повишено за този интервал при изискване, че няколко години преди този момент беше в застой ", оповестиха от неправителствената организация.

Оттам прибавят, че се след интервенция на омбудсмана и дълга връзка на медицински експерти от институцията към нея, тя е получила нужното ѝ хормонално лекуване. Впоследствие е пусната за проучване и лекуване на затруднено дишане, " което се оказа астма, евентуално е добита от влажни пространства с плесен и плесени в ареста ", в каквито условия е живяла близо година. И прибавят:

Деси към този момент е с така наречен помпичка. Състоянието ѝ би трябвало да се следи регулярно, само че мъчно и постепенно стига до нужните ѝ експерти. Лечението на разтърсените ѝ зъби също е прекратено. Деси е застрашена да остане без доста зъби още на 50-годишна възраст ".

На съвещанието в Административния съд в София през днешния ден не се явиха очевидци, които трябваше да бъдат разпитани, а юристът на Иванчева изиска още време, с цел да се запознае с документите по делото.  В съда беше и 2-годишният наследник на някогашната районна кметица . Съдия Мария Шишкова позволи на Иванчева да прекара 10 минути с него, съобщи. Следващото съвещание ще бъде в средата на май.

Делото в началото е било формирано в Административния съд в София-град и разпределено ръчно на арбитър Мария Шишкова, която е някогашен заместник-главен прокурор на Сотир Цацаров, заяви. Шишкова обаче отказала да го гледа с аргумента, че то следва да е в административния съд в Сливен, където се намира женският затвор.

Материалите са пратени там, само че юристът на Иванчева подал тъжба и делото отишло във Върховния административен съд, който да реши така наречен разногласието за подсъдност. Върховен административен съд решил, че делото следва да се прегледа в София и материалите са пратени още веднъж там. При повторното формиране делото обаче отишло непосредствено при Шишкова с ръчно систематизиране, а не както нормално се разпределят делата - на инцидентен принцип, добавя изданието. 

Защитата на някогашната районна кметица е поискала отказ на арбитър Шишкова , се споделя в известието на " Зелен Младост ".

Иванчева беше задържана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година Поводът - сигнал за корупция от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Пред проверяващите той твърди, че му е пожелан рушвет в размер на 250 000 евро, с цел да получи позволение за градеж. Според обвиняването в колата, с която бяха арестувани Иванчева и Биляна Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и през днешния ден отхвърля това да е правилно.

Година след ареста ѝ пък Александър Ваклин се оплака пред тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и заместниците му - Иван Гешев и Мария Шишкова, от целеустремен медиен напън против него и фамилията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР