Повече от половината танкове Leopard 1A5, които правителството в Копенхаген

...
Повече от половината танкове Leopard 1A5, които правителството в Копенхаген
Коментари Харесай

Дания е предала на Украйна дефктни танкове

Повече от половината танкове Leopard 1A5, които държавното управление в Копенхаген е трансферирало на Украйна, са с недостатъци, оповестява датският ефирен канал TV2, като се базира на обяснителна бележка на министъра на защитата на страната Тролс Лунд Поулсен.

" Десет танка, които към този момент са в Украйна, съгласно немските управляващи, имат някои незначителни недостатъци. Украинските въоръжени сили ги отстраняват “, се споделя в писмената му записка, с която разполага медията, съобщи " Фокус ".

Други 10 танка, предопределени за Украйна, към момента са в Полша.

" Два от тях, съгласно информацията, са със съществени повреди “, цитира каналът думите на министъра на защитата на скандинавската страна.

TV2 отбелязва, че по според предоставените данни 12 от общо 20 танка, дарени от Дания на Въоръжените сили на Украйна, имат " някакъв тип дефекти “.

По-рано тази седмица Der Spiegel заяви, че 10 танка, които е трябвало да бъдат доставени от Германия на Украйна, са били отхвърлени от Киев, тъй като са били толкоз остарели, че потреблението им е било невероятно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР