Повече от половината от компаниите в Румъния планират да увеличат

...
Повече от половината от компаниите в Румъния планират да увеличат
Коментари Харесай

Бизнесът в Румъния ще се нуждае от 1 милион нови служители през 2020 година

Повече от половината от фирмите в Румъния възнамеряват да усилят броя на чиновниците през идната 2020 година. Това демонстрират резултати от изследване на PricewaterhouseCoopers, написа SeeNews.

Около 54% ​​от интервюираните компании възнамеряват да усилят броя на чиновниците си приблизително с 11% през 2020 година, демонстрира статистиката на компанията.

Секторът на осведомителните и информационните технологии записва най-голямо търсене на нови чиновници. След него се подреждат индустрията, автомобилостроенето и търговията на дребно.

Проучването демонстрира, че 91% от ИКТ фирмите възнамеряват да усилят броя на чиновниците си приблизително с 20% през идната година. В индустрията и автомобилостроенето 71% от фирмите имат намерение да наемат приблизително 6,2% повече хора, а половината от компаниите за търговия на дребно би трябвало ще усилят работната си мощ със приблизително 6,4%.

Необходимост за увеличение на личния състав също по този начин се записва при 40% от фирмите за финансови услуги и 30% от фармацевтичните компании.
 Румъния пуска на борсата три от най-големите държавни сдружения
Румъния пуска на борсата три от най-големите държавни сдружения

Това би трябвало да стане в мандата на новото държавно управление на страната

" Нашите оценки демонстрират, че Румъния ще се нуждае от още един милион чиновници през идващите пет години, с цел да реализира междинен стопански напредък от 3,5% годишно. Както знаем, през последните години работната мощ става по-трудна за намиране, което рискува да ограничи капацитета за икономическо развиване ", съобщи ръководещият сътрудник на PwC в Румъния Йонът Симион.

Следователно държавното управление и фирмите би трябвало да бъдат включени в просветителни стратегии за насърчаване на уменията на чиновниците. Особен акцент би трябвало да се сложи на цифровите умения, които от ден на ден се изискват от работодателите, изяснява Симион.

Според изследването съвсем всички нови работни позиции в страната през 2019 година са били в региона на цифровите технологии.

" Основните провокации, пред които ще бъдат изправени отделите за човешки запаси през 2020 година, ще са свързани с съмненията при личния състав и ниската ангажираност, възходящите разноски за заплати, въздействието на цифровизацията и други. Новите технологии и автоматизацията постановат нови умения и респективно нови позиции на пазара, което от ден на ден се отразява на румънските работодатели ", изясняват още от румънския клон на PwC.

Почти всички респонденти в анкетата смятат, че са готови за дефицита на работна мощ и финансовите провокации, които ще зародят при привличането на нови чиновници следващата година.

Проучването на PwC Румъния е извършено през месец октомври измежду 65 компании от другите браншове.
 Някогашната
Някогашната " Гробница на буржоазията ", която трансформира Румъния в агро водач в Европа

България също съумя да усили износа си на пшеница и е трета в Европа след съседката си и след Франция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР