Повече от половината българи смятат, че в момента има реална

...
Повече от половината българи смятат, че в момента има реална
Коментари Харесай

Страх скова България! Народът чака глобална война, дори с използване на ядрено оръжие

Повече от половината българи считат, че сега има действителна заплаха от световен боен спор. Около 53% или 2.9 млн. души са на това мнение. Общо 34% (близо 1.9 млн. души) пък считат, че в идните няколко години някоя от световните нуклеарни сили може да употребява нуклеарно оръжие при възможна война. Данните са от национално представителното проучване на социологическата организация " Галъп интернешънъл ", извършено на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи.

 Над половината българи чакат световна война, всеки трети позволява потреблението на нуклеарно оръжие

При допитването множеството хора са декларирали, че харесват уравновесената външна политика. В същото време обаче желаят и надалеч по-безкомпромисна вътрешна политика.
Общо 62% от запитаните са на мнение, че министър председателят Бойко Борисов се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията. Същият % хора считат, че с президента на Турция Реджеп Ердоган би трябвало да се водят договаряния, до момента в който всеки трети твърди, че те са непотребни.
В същото време участвалите в допитването не престават да чакат надалеч по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и изключително по отношение на корупцията. Така да вземем за пример скорошните акции на прокуратурата в лечебни заведения срещат на практика единомислещо утвърждение – 93%.
Радикални позиции като тези на вицепремиера Валери Симеонов против рекламата на хазарт също срещат солидна поддръжка – 71%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР