Повече от двеста тайландски граждани, заседнали в Мианмар заради боевете

...
Повече от двеста тайландски граждани, заседнали в Мианмар заради боевете
Коментари Харесай

Евакуират стотици тайландци от Мианмар през Китай на фона на тежки боеве

Повече от двеста тайландски жители, заседнали в Мианмар поради боевете сред силите на военното държавно управление и въоръжени етнически малцинствени групи, се изтеглят назад към страната си през Китай . Това разгласи тайландското външно министерство през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Армията на Мианмар, която, губи надзор над няколко града и военни постове в страната, а боевете не престават в северната ѝ част. Координираната бунтовническа от съюз от три етнически малцинствени групи и борци за народна власт.

Тайландското външно министерство заяви, че група от 266 тайландци и неизяснен брой филипинци и сингапурци се изтеглят от Лаукаинг в северния щат Шан до границата с Китай благодарение на управляващите на Мианмар.
 Мианмарски военни и бунтовници се борят за надзор върху пристанищен град
Мианмарски военни и бунтовници се борят за надзор върху пристанищен град

Военните нападнаха град Пауктау с хеликоптери и артилерийски огън откакто бунтовници превзеха полицейски сектор там

На групата ще бъде позволено да влезе в Китай и по-късно ще отлети от китайския град Кунминг с два чартърни полета до Банкок. Там следва да бъдат подложени на инспекция за трафик на хора и за престъпни досиета , изясни външното министерство. Министерството не посочи времето на полетите за репатриране, само че разгласи, че групата пътува до китайската граница през днешния ден.

Тайландските управляващи по-рано споделиха, че някои от заседналите в Мианмар са били жертви на трафик на хора, а някои може да са забъркани в групи, занимаващи се с телекомуникационни измами. Югоизточна Азия, в това число Мианмар, се е трансформирала в център за телекомуникационни и други онлайн измами съгласно Организация на обединените нации, като стотици хиляди хора са трафикирани от незаконни групи и са принудени да работят в центрове за измами и други противозаконни интервенции.

Евакуацията в Китай идва ден откакто 41 тайландски жители бяха репатрирани по суша назад в страната си чрез координираните старания на тайландските управляващи и армията на Мианмар.
 Десетки членове на силите за сигурност в Мианмар са пленени или са се предали
Десетки членове на силите за сигурност в Мианмар са пленени или са се предали

Координирана атака на бунтовническите групировки в страната продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР