Повече от две години след протестите заради сбиването между ромски

...
Повече от две години след протестите заради сбиването между ромски
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Има ли нови незаконни постройки в ромската махала на Асеновград?

Повече от две години след митингите поради сбиването сред ромски и български деца, обстановката с създаване и срутване на противозаконни постройки в околност " Лаково " и ромския квартал " Лозница " в Асеновград не се е трансформирала. Това демонстрира информация, предоставена на 04.06.19 година на Actualno.com от общината в града.
Според данните, към 2018 година са формирани 90 констативни протокола за открито нелегално застрояване на жилищни и икономически постройки в упоменатите региони. Издадени са 65 заповеди за унищожаване. 20 от тях са оспорени по правосъден ред, като 15 са доказани с влезнали в действие правосъдни решения. Две от заповедите са анулирани, а други три от правосъдните производства не са завършили с влезнали в действие решения.  Съборените противозаконни постройки в ромската махала на Асеновград са 48 на брой, 12 от които са отстранени непринудено и 36 - наложително.
Подобни бяха цифрите и през април 2018 година Тогава от общината оповестиха, че към 31.12.17 година са формирани 90 констативни протокола за открито нелегално застрояване в ромския квартал „ Лозница “, касаещи общо 113 постройки /жилищни и стопански/. Издадени са били 65 заповеди за унищожаване, като 20 от тях са били обжалвани в Административен съд-Пловдив. 13 от обжалванията тогава са били оставени без почитание. През 2017 година са били съборени общо 36 постройки, от които 12 са отстранени непринудено.
На въпросите, по отношение на противозаконното застрояване и в други квартали на Асеновград , от общината получихме безмълвен отвод за отговор. От градската администрация отхвърлиха да уточнят и какви ограничения се подхващат, с цел да се ограничи създаване на противозаконни постройки ? Замълчаха и във връзка с въпроса по кое време е била осъществена последната инспекция за определяне на такива на територията на целия Асеновград . Отказаха да отговорят и з а по кое време са планувани нови инспекции в тази тенденция .
В последна сметка, от предоставената информация не излиза наяве също
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР