Повече от дузина известни американски милиардери отправиха послание към кандидатите

...
Повече от дузина известни американски милиардери отправиха послание към кандидатите
Коментари Харесай

Американски милиардери призовават за по-високи данъци за свръхбогатите

Повече от дузина известни американски милиардери насочиха обръщение към претендентите в президентската конкуренция в Съединени американски щати да поддържат налагането на по-високи налози за свръхбогатите, съобщи The Guardian. Предложените ограничения ще оказват помощ за битката с неравенството в приходите, ще обезпечат финансиране на начинания за изменение на климата и ще решат редица въпроси, свързани с публичното здраве.

„ Америка има морална, етична и икономическа отговорност, с цел да полза повече нашите благосъстояния “, споделиха 19-те милиардери, подписали писмото. "Данъкът върху благосъстоянието е в полза на нашата република ", безапелационни са създателите на предлагането.

Очаква се самодейността да получи необятна поддръжка от демократичните претенденти. Сенаторът Елизабет Уорън предложи 2% налог върху активи над 50 млн. $ и още 1% върху активи над 1 милиарда $. Уорън прави оценка, че подобен налог ще засегне 75 000 фамилии.

С сходна стъпка, през вчерашния ден, сенаторът Бърни Сандърс разгласи проект за заличаване на 1,6 милиарда щатски $ от дължимите заеми за студентски заеми. Планът „ Колеж за всички” ще освободи 45 милиона американци от дълг към висшето обучение.

Инициативите се основават на една и съща причина: неравномерно систематизиране на благосъстоянието, което се ускорява от несправедливото данъчно задължение в целия набор на приходите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР