Повече от добро класиране направиха Светла Згурова и Любомир Германов

...
Повече от добро класиране направиха Светла Згурова и Любомир Германов
Коментари Харесай

С осмо място в микс щафетата завърши България на Световното по модерен петобой

Повече от положително класиране направиха Светла Згурова и Любомир Германов в смесената щафета, завършвайки на 8-о място от 36 състезатели на Световното по съвременен петобой до 17 годишна възраст.

Двамата имаха имаха и късмет за орден, само че в последната пукотевица Германов нямаше шанс и се забави, а по-късно беше изпреварен от няколко спортисти. Последната дисциплинираност стартира по най-хубавия метод за родната ни двойка. Станалата преди дни Световна шампионка в самостоятелната конкуренция при девойките U17 Светла Згурова започва и стреля чудесно в двете стрелби и бягането 2х800 метра, като съобщи щафетата на Германов втора, единствено на 0.6 секунди след Лили Баса от Унгария. В последна сметка нашите влязоха в Топ 8, което беше и задачата пред тях от треньорското управление.

Шампиони станаха Моута Мохамед и Исмаил Малак от Египет, втори със среброто са Естер Фернандес/ Морис Клинкерт ( Германия), а трети Сам Коб и Анабел Дентон от Англия. Призьорите бяха наградени от Георг Георгиев- зам. министър на Министерство на външните работи.

В извършените през последните 7 дни Световни шампионати по съвременен петобой до 17 години и до 19, присъединяване взеха 326 състезатели от 40 страни. Събитията се организираха на закрития басейн " Диана " и на територията на Национална спортна академия " Васил Левски ".

България записа историческо достижение, откакто за първи път в историята на този спорт имаме международна шампионка в самостоятелната конкуренция до 17 години. Светла Згурова направи и още едно достижение, класирайки се на 17-о място от взели участие 97 атлетки при U19 на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР