Повече от 860 са новите студенти във Висшето военноморско училище

...
Повече от 860 са новите студенти във Висшето военноморско училище
Коментари Харесай

Над 860 са новите студенти във Военноморското училище във Варна

Повече от 860 са новите студенти във Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н.Й.Вапцаров " във Варна. Това заяви през днешния ден преди откриването на новата образователна година в учебното заведение началникът му флотилен адмирал проф. Боян Медникаров.

Той добави, че продължава процесът на банкет на задграничните студенти в учебното заведение. Те са от 11 народи, само че страната, от която има максимален интерес, е Гърция. Сред екзотичните страни, които има учащи се във ВВМУ, е Ангола.

Горди сме с разкриването на новата компетентност " Национална и районна сигурност ", сподели още проф. Медникаров.

Започваме година с огромен оптимизъм, най-много с вярата, че ще имаме естествен образователен развой с присъствено образование и, че нещата ще не престават да се развиват положително, сподели още началникът на учебното заведение.

 Снимка: БТА

Сред гостите на откриването на образователната година бяха служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов, който посочи, че Военноморското учебно заведение се е утвърдило като сериозен учебен център, съпоставим по качество на образование и материална база с други международни военноморски учебни заведения. Във ВВМУ са съсредоточени доста познания, доста умения и страховит колектив, който съумява да притегля хора, да развива специалностите, по които се образоват възпитаниците, и считам, че това е вярата на България, заключи Пенов.

 Снимка: БТА

На разкриване на новата образователна година във висшето учебно заведение бяха още командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, регионалният шеф Марио Смърков, кметът на Варна Иван Портних, ръководителят на УС на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев и други.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР