Повече от 80 кандидатури бяха подадени в четвъртото издание на

...
Повече от 80 кандидатури бяха подадени в четвъртото издание на
Коментари Харесай

Над 80 българи се състезават за „Най-изявените млади личности на България“

Повече от 80 кандидатури бяха подадени в четвъртото издание на състезанието „ Най-изявените млади персони на България “, който се провежда от Junior Chamber International – България (JCI България). 25 изявени специалисти в разнообразни области като политика, опазване на здравето, публицистика, неправителствен бранш и просвета ще дефинират тазгодишните 10 спечелили.

„ За мен е изключителна чест да бъда член на журито. Щастлива съм, че в България има толкоз амбициозни младежи със смели хрумвания и предпочитание да създадат света по-добро място “, споделя доктор Елиза Георгиева, основател на Фондация „ Св. Иван Рилски “.

Конкурсът е част от световноизвестния план The Outstanding Young Persons – TOYP („ Най-изявените млади личности”) и се организира в над 100 страни. Процесът по кандидатстване и отличаване на ТОП 10 на „ Най-изявените млади личностни на България” протича в 3 стадия: номиниране на претенденти, административна оценка и групова оценка на журито. Победителите ще показват България на интернационалния конкурс в Индия.

След стадия на административна оценка към този момент са известни двадесетте млади персони сред 18- и 40-годишна възраст, които ще се състезават за отличие в десетте категории: Бизнес, стопанска система и/или предприемачество; Политика, право и/или достижения в държавната администрация; Академични достижения или лидерство; Културни постижения; Морално водачество и/или отбрана на околната среда; Заслуги към децата, международния мир и/или правата на човека; Хуманитарно и/или доброволческо лидерство; Научни и/или софтуерни разработки; Личностно развиване и/или постижения; Иновации в медицината.

Победителите в „ Най-изявените млади персони на България “ ще бъдат оповестени на публична гала на 31 май на Римския стадион в Пловдив от 19:00 ч. Входът е свободен за всеки, който желае да научи кои са 10-те млади българи - образци за подражателство и мотори на позитивна смяна в страната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР