Повече от 8 663 палестински деца са били убити от

...
Повече от 8 663 палестински деца са били убити от
Коментари Харесай

Снимки: Войната на Израел срещу децата в Газа

Повече от 8 663 палестински деца са били убити от израелските сили в Газа от 7 октомври съгласно държавната медийна работа, която прибавя, че още хиляди са в неопределеност под руините измежду безмилостни бомбардировки.

Огромен брой от повече от 21 000 души, убити през близо трите месеца на израелска бомбардировка, която е най-разрушителната в новата история, са цивилни. Израел неведнъж е атакувал учебни заведения и даже центрове за неонатална грижа не са били пощадени, което е довело до убийството на новородени бебета.

Според данните на Save the Children при започване на ноември едно дете е било убивано на всеки 10 минути. Организация на обединените нации назова обсадения палестински анклав „ гробище “ за деца заради огромния брой жертви.

„ Нашите най-сериозни опасения по отношение на регистрирания брой убити деца, които стават десетки, по-късно стотици и в последна сметка хиляди, се оправдаха единствено за две седмици “, сподели на 31 октомври Джеймс Елдър, представител на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ)..

„ Газа се пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР