Повече от 70% от всички израелски граждани на възраст над

...
Повече от 70% от всички израелски граждани на възраст над
Коментари Харесай

70% от гражданите на Израел над 16 години вече са ваксинирани

Повече от 70% от всички израелски жители на възраст над 16 години са имунизирани, съобщи министърът на опазването на здравето на Юли Еделщайн, съобщи БГНЕС.
Общо са имунизирани 4 456 000 души, от които 3 076 000 са получили втората си доза, заяви " Джерусалем Пост ".
Новините пристигнаха на фона на намаляващата зараза, като кабинетът се чака да разиска през днешния ден наредбите за идния празник Пурим, когато еврейският народ обичайно чества с огромни празненства и доста храна.
" Планирани са всеобщи празнувания ", сподели министърът. " Затова ще настояваме за въвеждане на нощен полицейски час и доста понижаване на публичния превоз в деня на Пурим. "
 Мангъров съпостави имунизирането у нас с това в свинефермите Мангъров съпостави имунизирането у нас с това в свинефермите
Прeди вaкcинaция трябвa дa ce нaпрaви лeкaрcки прeглeд, c кoйтo дa ce прeцeни дaли чoвeкът e гoдeн дa ce вaкcинирa. Пo тoзи нaчин, кaкт...
Кабинетът обмисля набор от правила, които ще лимитират събиранията, с цел да не се популяризира още веднъж инфекцията. Все още не е ясно дали тези ограничавания ще бъдат приложени в народен мащаб или ще бъдат ориентирани към " алените зони " с висок % на заразяване. В момента в Израел има 58 такива.
Ако се приложи полицейският час, хората евентуално ще бъдат лимитирани от 20:00. до 5:00 сутринта и ще бъде неразрешено да се пътува на 1000 метра от вкъщи за несъществени цели. Общественият превоз също ще бъде стеснен.
По-рано здравните чиновници обявиха, че нощният комендантски час е бил значително неефикасен, само че наподобява, че при положение като Пурим, където се чакат съответни нощни събирания, сходен ход се предизвиква от специалистите.
Днес проф. Еран Сегал от Института Вайцман написа в Туитър, че в този момент има 77% по-малко случаи на ковид измежду хората на 60 и повече години, в това число 65% по-малко тежко заболели и 63% по-малко смъртни случаи. Освен това има 68% по-малко случаи измежду хората на възраст 55-59 години и 54% по-малко случаи измежду хората под 54 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР