Повече от 70 деца и младежи от цялата страна от

...
Повече от 70 деца и младежи от цялата страна от
Коментари Харесай

Повече от 70 деца и младежи участваха в надпреварите по сноуборд за купа Радо Янков в Пампорово

Повече от 70 деца и младежи от цялата страна от 8 до 19 години участваха в конкуренциите по сноуборд за купа " Радо Янков " в Пампорово. За трета година надпреварата е част от календара на Българската федерация по ски. За спечелилите бяха обезпечени доста награди от уредниците и домакина - най-хубавият български сноубордист Радослав Янков.

В оспорван край Георги Милчев от Амер Спортс завоюва купа " Радо Янков " при младежите до 19 години, втори единствено на 3 секунди след него остана синът на олимпийската шампионка Катя Дафовска Димитър Василев.

При девойките Йорданка Андонова за втора поредна година завоюва паралелния слалом за купата. Състезанието се организира на писта Стената. При най-малките - 8 години, първи са Анастасия Комсалова и Калоян Асенов.

При 11-годишните наградите завоюваха Валентина Трайкова и Петър Кръшняк. Радостина Славова и Павлин Милчев са носителите на купата при девойките и момчетата до 13 години, а при 15-годишните наградите са за Милена Замфирова и Костадин Сивков.
Радо Янков беше удовлетворен, че от ден на ден деца поемат по неговия път. Той дефинира миналия сезон, като най-хубавия за него през последните години.

" Това е най-силният ми сезон от 2018-та година насам, съумях да се върна в топ 10 в
генералното класиране в слалома, 12-ти приключих в генералното за Големия глобус и несъмнено на най-важното съревнование тук в Пампорово съумях да се кача на подиума. Не съм се качвал на подиума от 2018 година, тъй че си е огромен триумф за мен и съм щастлив, че приключвам най-много жив и здрав ", съобщи пред Българска национална телевизия Радослав Янков.

Янков разяснява и представянето на младежите ни на международното състезание в Лахтал.

" Те взеха пет от шестте медала вероятни в двете дисциплини. Страхотни момчета са, страховит тим, просто ги приветствам, от сърце им се веселя, горделив съм с тях, имаме бъдеще в алпийския сноуборд ", показа най-хубавият ни сноубордист.



Автор Величка Петкова



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР