Повече от 57 200 лева без ДДС или около 69

...
Повече от 57 200 лева без ДДС или около 69
Коментари Харесай

Около 69 000 лв. ще похарчи Асеновград за ремонт на огради в общината

Повече от 57 200 лв. без Данък добавена стойност или към 69 000 лв. с Данък добавена стойност ще похарчи общинската администрация в Асеновград за градеж на огради на територията на общината. Изпълнителят, спечелил поръчката, е " Запрянови-03 ", избрана с комисия на 31.10.19 година, прегледала офертите на всички четирима участници в процедурата. Възложител на публичната поръчка е краткотрайно изпълняващият по това време кмет на община Асеновград инженер Петър Бояджиев.
Прогнозните стойности на средствата, които следва да бъдат изхарчени, са обособени в общо пет обекта, като е включен Данък добавена стойност. За частичното възобновяване на ограда на ОУ " Отец Паисий " в село Мулдава би трябвало да бъдат отделени до 18 000 лв.. Според документите, е належащо осъществяване на ремонтно-възстановителни действия на отчасти срутената оградна стена с каменна зидария, както и направа и монтаж на ажурна ограда над каменния дувар с височина от един метър. Ремонтът оградата на мюсюлманския гробищен парк в Стоево не би трябвало да коства повече от 6 300 лв.. Тук дейностите включват ръчен ров за бетонови колове, доставка и полагане на бетон за подсилване, на нови бетонови колове и на бодлива тел до пет реда. Същото е планувано и за построяването на ограда на гробищния парк в село Долнослав. Тя е изпълнена от бетонови колове и телена мрежа, която тук-там липсва или е в неприятно положение. Това основава предпоставки за навлизането на животни и потъпкването на гробните полета. За този ремонт ще бъдат изхарчени не повече от 6 000 лв..
За изработката на ограда на стадиона в Нови извор пък са планувани към 40 000. Там съществува остаряла ограда, на която има бетонови колове в положително положение и отчасти - оградна мрежа. Строително монтажните работи са следните, които са планувани за този обект, са трасиране, ров на ями за бетонни колове, доставка и монтаж на колове, замонолитване с бетон. Ще бъде осъществена и доставка и монтаж на оградна мрежа с РVС покритие, на черни тръби, които ще се инсталират на височина до четири метра, и над вратите на игрището благодарение на тръбно скеле ще се инсталира мрежа с РVС покритие. В осъществяването на поръчката тук са планувани и доставка и монтаж на входни порти, направени с ъглов профил 4х4х4 с заряд, мрежа с РVС покритие, грундиране и блажно боядисване. Възстановен ще бъде остарелият тръбопровод. Поръчката включва изработка и повреждане на кофраж за стоманобетонови основи на пейки и разработване на дървени седалки с рендосани бичмета.
За настоящия ремонт на оградата на остарелия гробищния парк, ситуиран на улица „ Цар Иван Асен II “ в Асеновград, е планувано да се похарчат 11 000 лв.. Тук ремонтните действия се отнасят за частта, изпълнена с железни пана (по посока Козановско шосе) и включва подсилване на металните колове в основата и опазване на съществуващите железни. Корекция ще бъде направена единствено там, където е належащо. Планира се също доставка и монтаж на железна шина за подсилване в горната част на оградата в размер на 370 метра. Срокът за осъществяване на поръчката не би трябвало да е по-дълъг от 30 календарни дни за всеки обект, след възлагане. Фирмата реализатор на тази поръчка е асеновградска и е определена по критерия, че е предложила най-ниска цена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР