Повече от 50% от парите, които се дават за здравеопазване

...
Повече от 50% от парите, които се дават за здравеопазване
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Над 50% от парите в здравеопазването са от джоба на пациента

Повече от 50% от парите, които се дават за опазване на здравето са от джоба на пациентите. Това съобщи в ефира на Нова тв проф. Генчо Начев, шеф на болница " Св. Екатерина ". По думите му огромна част от тези заплащания не са регламентирани. Касата не може авансово да направи надзор.
Припомняме, че Върховната административна прокуратура извърши инспекция за правда за осъществяване на контракти за оказване на здравна и/или дентална помощ, подписани с НЗОК. Констатиран са били 4 537 броя нарушавания.
Приветствам следствието на прокуратурата, само че би трябвало да ревизират и нерегламентирани заплащания и от страна на лечебни заведения. Касата би трябвало да направи доста непоколебим надзор дали даден пациент е бил лекуван или опериран, сподели още той.
Според проф. Начев електронна здравна карта би трябвало да бъде въведена, само че има и доста ползи това да не се случи. Няма действителна оценка на медицинските услуги, а практиката демонстрира, че с писалка се изкарват повече пари, в сравнение с със слушалка и скалпел, безапелационен бе шефът на „ Света Екатерина ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР