Повече от 4600 търсещи убежище хора са пристигнали във Великобритания

...
Повече от 4600 търсещи убежище хора са пристигнали във Великобритания
Коментари Харесай

Пристигащите мигранти във Великобритания достигнаха рекордно ниво и засилиха натиска върху Сунак

Повече от 4600 търсещи леговище хора са пристигнали във Англия с дребни лодки през 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция. Това съставлява рекордно равнище за първите три месеца на годината и основава нови политически главоболия за премиера Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир,.

Предварителни данни от министерството на вътрешните работи, оповестени през днешния ден, демонстрират, че до 26 март тази година са били регистрирани прекосявания през Ламанша с дребни надуваеми лодки на 4644 души.

За същия интервал предходната година са били регистрирани 3770 души, а през 2022 година, когато е бил подложен предходният връх, са били регистрирани 4162 души.

Сунак се надява, че схемата му за депортиране на незаконно пристигналите в Руанда ще окаже възпиращ резултат върху хората и те няма да се пробват да правят рисковото пътешестване през Ламанша, отбелязва Ройтерс. Очаква се идния месец законодателството, което би трябвало да бъде признато за задействането на този проект, още веднъж да влезе в Народното събрание след поредност от правни пречки.

" Неприемливият брой хора, които не престават да прекосяват Ламанша, демонстрира тъкмо за какво би трябвало да вдигнем от земята полетите към Руанда колкото се може по-скоро ", съобщи предходната седмица представител от вътрешното министерство. " Продължаваме да работим в тясно съдействие с френската полиция, която се сблъсква с от ден на ден принуждение и нарушавания по техните плажове, до момента в който работи неуморно за попречване на тези рискови, противозаконни и ненужни пътувания ", добави той.

Общият годишен брой е намалял с 36% предходната година спрямо рекордния брой през 2022 година, което разреши на Сунак да твърди, че държавното управление стартира да реализира триумфи в " прекъсването на лодките ", което е един от основните му цели преди изборите, които се чака да бъдат планувани за по-късно тази година, разяснява Ройтерс.

Последните данни за увеличение на пристиганията обаче ще засилят натиска против Сунак, чиято Консервативна партия доста изостава от Лейбъристката партия в социологическите изследвания. Имиграцията е един от главните проблеми за някои гласоподаватели.

" Въпреки всички доказателства за противоположното, Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, продължава да споделя на английския народ, че пристиганията с лодки понижават и неговото заричане за прекъсване на лодките ще бъде изпълнено ", съобщи представителят на лейбъристите по въпросите на миграцията Стивън Кинък.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР