Повече от 400 мигранти са прекосили Ламанша към британските брегове

...
Повече от 400 мигранти са прекосили Ламанша към британските брегове
Коментари Харесай

Рекорден брой мигранти през Ламанша за един ден

Повече от 400 мигранти са прекосили Ламанша към английските крайбрежия с дребни лодки единствено за един ден. Дори родители със напълно дребни деца са рискували живота си.

Британската гранична полиция е заловила рекордните 409 души, в това число дребни деца, на 27 лодки и други дребни плавателни съдове. Някои от мигрантите са носели още непроходили деца. Други 53 души са били избавени от френската брегова защита след несполучлив опит да навлязат в английски води.

По-рано министър председателят Борис Джонсън бе декларирал в Народното събрание, че Англия е станала привлекателно място за незаконни банди, които употребяват ориста на обезверени хора, с цел да вършат пари.

Двете стихии, минали над Британските острови предходната седмица, бяха създали Ламанша неосъществим за пресичане с дребни лодки в края на август, само че от началото на септември времето се усъвършенства.

Около 1 500 мигранти са прекосили Ламанша през август, макар заканата на вътрешния минитър Прити Пател да направи „ неизползваемо “ трасето за незаконно прекачване. Повече от 7 400 мигранти са прекосили Ламанша с дребни лодки от януари 2019 година насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР