Повече от 300 души са номинирани за тазгодишната , съобщи

...
Повече от 300 души са номинирани за тазгодишната , съобщи
Коментари Харесай

Над 300 номинирани за Нобелова награда за мир

Повече от 300 души са номинирани за тазгодишната, заяви Нобеловият институт, като измежду тях са активистката на климата и някогашният президент на Съединени американски щати.
Общият брой от 329 не съумя да счупи върха, подложен през 2016 година, когато имаше 376 номинации.
Имената на номинираните се пазят в загадка най-малко 50 години, само че спонсорите - в това число политици, някогашни лауреати и академични преподаватели - могат да изберат да създадат своя избор обществен.
Наред с Тръмп и Тунберг, известните номинирани тази година включват групи в челните редици на битката с пандемията, в това число Световната здравна организация (СЗО) и Алианса на имунизациите Гави.
" Това беше специфична година, белязана от Коронавирус, и би било изненадващо, в случай че това не беше отразено в естеството на номинациите ", сподели шефът на Нобеловия институт Олав Нйолстад пред Франс прес и отхвърли да бъде по-конкретен.
 Тръмп още веднъж номиниран за Нобелова премия за мир Тръмп още веднъж номиниран за Нобелова премия за мир
Естонският евродепутат Яак Мадисън номинира някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Нобелова премия за мир. " Поради обстоятелството, че парламе...
Получаването на номинация за премията не значи утвърждение от Нобеловия комитет, който приема всички номинации от квалифицирани спонсори.
Комитетът, който ще показа своя избор на 8 октомври, присъди миналогодишната премия на Световната стратегия за храните (WFP).
Тази година измежду други известни претенденти са Неправителствени организации за независимост на печата като „ Репортери без граници “ (RSF) и Комитетът за отбрана на публицистите (CPJ).
Политически деятели като от Беларус и руснакът също са в листата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР