Повече от 30 кораба на Черноморския флот излязоха в открито

...
Повече от 30 кораба на Черноморския флот излязоха в открито
Коментари Харесай

Над 30 кораба на Черноморския флот на Русия излязоха за мащабни учения

Повече от 30 кораба на Черноморския флот излязоха в намерено море от Севастопол и Новоросийск в границите на учения, част от огромните маневри на съветския флот, оповестиха от отдела за осведомително обезпечаване на Черноморския флот, представени от БНР.

" Повече от 30 кораба на Черноморския флот излязоха в морето от Севастопол и Новоросийск в сходство с проекта за учения ", се споделя в отчета от предишния петък.

Те се организират под управлението на командващия Черноморския флот Игор Осипов.

Бойните кораби, катерите и помощните съдове на флота напуснаха непрекъснатите си бази в Севастопол и Новоросийск.

" Целта на учението е да се отбрани морското крайбрежие на Кримския полуостров, пунктовете за базиране на силите (войските) на ЧФ, както и обектите от икономическия бранш на страната, морските връзки и регионите на морска икономическа активност от вероятни военни закани от страна на конвенционален съперник ", прецизират от ведомството.

В хода на ученията корабни сформирования и подразделения на бреговите сили и флотската авиация ще извършат редица ракетни, артилерийски, ракетни и бомбени удари по морски, брегови и въздушни цели. Повече от 30 военни кораба ще включват фрегати, патрулни кораби, дребни ракетни кораби и ракетни катери, десантни кораби, дребни кораби за битка с подводници и кораби за противоминна отбрана.

Ученията на военноморските сили, военноморската авиация и крайбрежните сили на Черноморския флот се организират в границите на подготовката за военноморски учения под общото управление на главнокомандващия на Военноморски сили.

В сходство с проекта за подготовка на съветските въоръжени сили за 2022 година през януари-февруари във всички региони на отговорност на флота се организират серия от военноморски учения под общото управление на главнокомандващия на Военноморски сили адмирал Николай Евменов. Планира се в тях да вземат участие общо над 140 военни и спомагателни кораба, повече от 60 самолета, 1000 единици военно съоръжение и към 10 000 военнослужещи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР