Повече от 30 деца и младежи решиха да се обединят

...
Повече от 30 деца и младежи решиха да се обединят
Коментари Харесай

Деца се борят срещу коронавируса, като рисуват

Повече от 30 деца и младежи взеха решение да се обединят против рецесията и разпространяващата се болест от COVID-19, като основават положително въодушевление и провокират усмивки с рисунки. Малките гении са поданици на асеновградското село Избеглии. На една от рисунките си децата демонстрират планетата Земя с маска, а на друга - с тъжно лице .

По-голямата част от творбите са с положителен темперамент. Подрастващите са изобразили разноцветни дъги и портали, може би, визуализиращи изхода от рецесията. В друга рисунка дребни девойки и момчета са хванати за ръце към Земята. В съвсем всички творби има и послания: " Всичко ще се оправи! ", " Всичко ще бъде наред! ", " Останете си у дома! ", " Ако сме дружно ще победим! ". На една от творбите е нарисувана къща, от прозореца на която се подава дете. В друго от творбите пък е изобразена самата Мини Маус, която приканва вируса да спре.

Момиче с пъстър чадър, радващо се на слънчевите лъчи на вън и някъде из България е още една от оптимистичните детски рисунки в изложбата на тематика " Коронавирус ". Всяко едно от творбите показва позитивизъм, вяра и окуражава, че всичко ще бъде наред, стига да сме обединени и да се поддържаме. Цветя, деца, пеперуди, слънце, игри на открито, пътешестване с балон са единствено дребна част от забавните хрумвания на децата от село Избеглии, развихрили четките си.

Инициативата да предизвикат дребни и огромни надарени художници е на кметството в обитаемото място и на читалището там. " Целта е да предизвикваме децата да се включат по собствен метод в битката против ковид и да покажат, че са съпричастни към протичащото се, само че имат вяра в светлото бъдеще ", показа за Actualno.com кметът на Избеглии Йордан Райчев. Той изясни, че младите художници не престават да основават произведения, а готовите към този момент посрещат и радват посетителите на кметството в селото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР