Повече от 30 000 000 MWh надеждна електроенергия за България

...
Повече от 30 000 000 MWh надеждна електроенергия за България
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово произведе за 10 години над 30 млн. MWh електроенергия за България

Повече от 30 000 000 MWh надеждна електрическа енергия за България създаде Топлоелектрическа централа AES Гълъбово от старта на своята работа. Най-модерната въглищна централа в България отбелязва през днешния ден 10 години от началото на комерсиалната си употреба. Произведената за интервала електрическа енергия от Топлоелектрическа централа AES Гълъбово се равнява почти на потреблението на всички семейства в България за 2 години. Това демонстрира анализът на индустриалните резултати на най-високотехнологичната въглищна централа в България.
През тези 10 години Топлоелектрическа централа AES Гълъбово неведнъж е доказвала своето основно значение за обезпечаване на електроенергийните доставки в страната. В редица обстановки най-маневрената въглищна централа у нас е изигравала и своята сериозна роля за опазване енергийната сигурност на националната електроенергийна мрежа.

Инвестицията в Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, която е единствената новопостроена централа през последните 40 години в България, възлиза на над 2,6 милиарда лв.. Осигурява работни места на близо 4500 души – директно и непряко ангажирани с активността ѝ. А импортираните за този интервал налози, такси и осигуровки в Държавния бюджет и локалните хазни възлиза на към 800 млн. лв.. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово осъществя и огромна стратегия за корпоративна обществена отговорност, като поддържа значими за локалната общественост планове в региона на образованието, опазването на здравето, спорта и развиването на младежта, инфраструктурата. Бюджетът на централата за КСО през тези 10 години възлиза на над 14 млн. лв..
Със своята 690-мегаватова мощ Топлоелектрическа централа AES Гълъбово обезпечава освен електрическа енергия за облекчаване на потреблението, само че и дава редица систематични услуги за диспечиране на мрежата. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово способства България да покрие условията на Европейската организация на операторите на електроенергийни мрежи ENTSO-E от запас за първично контролиране. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово работи единствено с български лигнитни въглища, добити в държавните „ Мини Марица изток “, като годишно употребява към 5 млн. тона въглища, гарантирайки трудова претовареност за хиляди миньори, както и енергийната самостоятелност на България.

В резултат на виновното отношение към околната среда и внедрените съвременни технологии централата доближава средногодишна успеваемост на сероочистващата апаратура над 97%. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово е проектирана по този начин, че да не може да създава електричество без работеща сероочистващата апаратура. Непрекъснатата работа на сероочистващата апаратура подсигурява по-чист въздух и запазване на околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР