Повече от 3/4 (77%) от румънските IT специалисти, живеещи и

...
Повече от 3/4 (77%) от румънските IT специалисти, живеещи и
Коментари Харесай

Все повече от румънските IT специалисти искат да се върнат в страната

Повече от 3/4 (77%) от румънските IT експерти, живеещи и работещи в чужбина, са отворени за концепцията за завръщане в Румъния.

Това разгласи Юлия Чирмачу, шеф по човешките запаси на Deutsche Bank Technology Center, базирайки се на изследване, извършено от компанията.

Програмистите обаче обаче отдават все по-голямо значение на изискванията на живот и труд. Когато вземат решение дали да се върнат в страната или не, хората вземат поради критерии като заплата, спомагателни бонуси и благоприятни условия за професионално развиване.

Около 80% от работещите в чужбина смятат, че са от значително значение политическият подтекст, както и системите за опазване на здравето и обучение.

 Букурещ става все по-атрактивен за задграничните IT експерти
Букурещ става все по-атрактивен за задграничните IT експерти

Градът се трансформира в софтуерен център в района

Около 43% от интервюираните признават, че разполагат с малко или никаква информация за развиването на IT бранша в Румъния.

40% от тези, които не считат да се завръщат, показват като причина, че ще им бъде мъчно да спестят пари в родната им страна.

В рамките на изследването са интервюирани 400 румънски IT експерти, живеещи в страни като Холандия, Швейцария, Германия или Обединеното кралство.

Румънската IT промишленост се развива с бързи темпове и ще надвиши 4 милиарда евро тази година. Прогнозите демонстрират вероятни годишни растежи от минимум 15% през идващите 3-4 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР