Повече от 250 000 барела на ден американски суров петрол

...
Повече от 250 000 барела на ден американски суров петрол
Коментари Харесай

Индия купува все повече американски петрол вместо руския заради санкциите

Повече от 250 000 барела дневно американски недопечен нефт се чака да дойдат в Индия идващия месец, най-високото равнище от повече от година, демонстрират данни от следене на кораби, на фона на по-строгото използване на глобите върху съветския недопечен нефт, написа Reuters.

Индия, третият по величина вносител и консуматор на нефт в света, се стреми да диверсифицира доставките си на нефт, защото новите наказания на Съединени американски щати против Москва заплашват да понижат продажбите на съветски нефт за индийските рафинерии, най-големият покупател на съветски танкерен недопечен нефт.
 Половината танкери, транспортиращи съветски нефт, стопираха транспортите поради глобите
Половината танкери, транспортиращи съветски нефт, стопираха транспортите поради глобите

Ограниченията " реализират и двете си съществени цели ", счита Министерството на финансите на Съединени американски щати

Около 7,6 милиона барела нефт, или 256 000 барела дневно, са били ориентирани към Индия от три доста огромни превозвачи на недопечен нефт и три кораба Suezmax, съгласно компанията за следене на кораби Kpler.

Корабите, които значително се насочиха към западното крайбрежие на Индия, бяха наети от Reliance Industries, Vitol (VITOLV.UL), Equinor и Sinokor (SINKM.UL), съгласно данни на финансовата компания LSEG.

Индия беше най-големият покупател на съветски нефт предходната година, откакто други вносители се отдръпнаха от покупките след глобите на Запада против Москва за нейното навлизане в Украйна през февруари 2022 година
 5 милиона барела съветски нефт, които пътуват към Индия, по този начин и не дойдоха
5 милиона барела съветски нефт, които пътуват към Индия, по този начин и не дойдоха

Суровият нефт трябваше да дойде през последните четири седмици

Миналия месец Съединени американски щати стегнаха напъните си за понижаване на търговията с нефт на Русия, като прибавиха наказания към държавната корабна компания Sovcomflot и 14 танкера със недопечен нефт, участващи в превозването на съветски нефт.

Индийската Reliance, оператор на най-големия рафиниращ комплекс в света, няма да купува съветски нефт, претрупан на танкери, ръководени от Sovcomflot, след неотдавнашните наказания на Съединени американски щати, споделиха източници на Reuters предходната седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР