Повече от 24 часа след прием на определени медикаменти, резултатът

...
Повече от 24 часа след прием на определени медикаменти, резултатът
Коментари Харесай

След лечение: Шофьори с положителен резултат за наркотици пред КАТ

Повече от 24 часа след банкет на избрани лекарства, резултатът при проби на полицията може да е позитивен за опиати. Така пациентите, употребяващи групата на бензодеазепините, рискуват да останат без колите си.

Георги Златев е на 43 години и се лекува с лекарства от групата на бензодиазепините. Отказва да приказва пред камера, само че разказва в детайли случая си с имейл до Нова тв. Мъжът лекува своята меланхолия от години, а в този момент се оказва невероятно да кара автомобила си.

" Ако, отивайки на работа, ме спрат за инспекция, и дам кръвна проба или проба с урина - пробата би бил позитивен, даже дни или седмици, откакто съм спрял приема приема на медикаментите ", показва инж. Георги Златев.

" Да. Възможно е от няколко дни до седмица. Зависи от одобряваната доза. Индивидуално е при всеки пациент ", твърди Маргарита Грозданова, магистър фармацевт.

Медикаментите от тази група имат разнообразни време на разграждане в организма - от 2 до 12 часа.
" Това е времето, за което се отстрани половината от веществото в организма. И това е не дребен интервал. Ако някой го е приел вечерта примерно - за сън, тъй като се употребява и за сън. и бъде тестван сутринта или до обяд, ще даде позитивен резултат ", безапелационна е доктор Цветоаслва Гълъбова, шеф на държавната психиатрия „ Св. Иван Рилски “.

Бензодиазепините са позволени за приложимост лекарства и се изписват на зелена рецепта. " Не знам каква е логиката, по която бензодиазепините са били включени в drudChek. Те са позволени за приложимост, за разлика от другите - като марихуана, кокаин, опиоиди - които са неразрешени ", твърди лекар Гълъбова.

Георги упорства тази група лекарства да бъде извадена от забранителния лист. С проблема си е срещнал и омбудсмана Диана Ковачева. Случаят му се преглежда, само че се оказва и че има други групи медиакменти, които също се улавят от тестванията.

В позиция омбудсманът Диана Ковачева показва: „ Към момента няма формален лист с медикаменти, които оказват въздействие при проба. Би било добре да се сътвори работна група по въпроса или Експертният съвет към Националния съвет по наркотични субстанции би могъл да даде експертно мнение какво е въздействието на другите медикаменти при тест ".

От Министерство на здравеопазването обявиха за NOVA,че към момента работят по правене на листата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР