Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране

...
Повече от 23 500 000 лева са инвестирани в саниране
Коментари Харесай

Санирани са 28 сгради в Асеновград, в които живеят близо 5 000 души

Повече от 23 500 000 лв. са вложени в саниране на многофамилни жилищни здания на територията на община Асеновград досега. Програмата за енергийна успеваемост е сполучливо финализирана за всички 28 утвърдени за финансиране блокове в града. Те са дефинитивно приключени, актуализирани и въведени в употреба, а целият пакет от действия към този момент е разплатен. Санираните в асеновградския квартал " Запад " жилищни здания са 12 на брой, в квартал " Изток " са четири, а останалите са ситуирани на разнообразни други места в града.
Общата разгърната застроена повърхност на реновираните здания е в размер на над 143 000 квадратни метра. В тях живеят близо 5 000 асеновградчани. Регистрираните в Асеновградско сдружения на притежатели са общо 89 на брой, само че 81 от тях са подали заявки за кандидатстване по програмата. Представителите на 28-те здания, за които бе получено финансиране, са внесли документите си още през 2015 година Останалите 53 сдружения са декларирали желанието си през 2016 година и 2017 година Те също са заведени в Националния указател, където чакат разпределяне на средства.
При вероятно ново финансиране, със притежателите на заведените в регистъра здания, по реда на постъпването им, би трябвало да бъдат подписани контракти и надлежно - да бъдат санирани. В момента няма изясненост за идно финансиране и нов банкет на документи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР