Повече от 200 жители на горнооряховското село Драганово блокираха тази

...
Повече от 200 жители на горнооряховското село Драганово блокираха тази
Коментари Харесай

Протест за вода блокира път

Повече от 200 поданици на горнооряховското село Драганово блокираха тази заран основния път Русе - Велико Търново в символ на митинг против честите повреди по водопроводната мрежа в селото и неприятното качество на питейната вода. От държавния ВиК Холдинг дадоха обещание незабавни ограничения за решение на казуса, заяви БНР.

Проблемът с неприятното водоснабдяване на селото с близо 3000 поданици е от години. Хората от Драганово излязоха на митинг:

„ Тръбите са доста остарели, над 50 години, етернитови са, канцерогенни “.

„ Постоянно повреди стават и потегля мътна вода, за нищо не става “.

„ По 9 дни без капка вода, протестираме против ВиК „ Йовковци “ - Велико Търново “.

„ Искаме ново водоснабдяване и замяна на остарелия тръбопровод “.

Протестиращите пробиха полицейската обсада и за малко затвориха пътя Русе -Велико Търново.

Представител на водоснабдителното сдружение не пристигна при хората. Водопроводът в Драганово аварира постоянно, загубите са над 75 %, съобщи, потърсен за коментар, Калин Нейчев, началник на техническото направление в сдружението:

„ 2011 година има направен план за цялостна замяна на водопроводната мрежа на селото, той към момента не е осъществен, неспособност за обезпечаване на нужните средства “.

На пътната обсада пристигна Илиян Илиев, изпълнителен шеф на държавния ВиК Холдинг и съобщи, че ще бъде обезпечено финансиране:

„ Има сериозни точки, които би трябвало да бъдат отстранени и те могат да бъдат отстранени до два-три месеца – това е напорният тръбопровод и по-късно към този момент по-дългият развой е вътре захранващата мрежа на селото “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР