Повече от 2 млрд. души по света живеят в страни

...
Повече от 2 млрд. души по света живеят в страни
Коментари Харесай

Тръгва кампания Скритият живот на водата, всеки може да се включи

Повече от 2 милиарда души по света живеят в страни с голям дефицит на вода. Тази цифра доста ще нараства в идващите десетилетия, паралелно с прогнозите за растежа на международното население. При 7,5 милиарда души през днешния ден, популацията на планетата може да доближи 9,7 милиарда до 2050 година Според интернационална икономическа Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), към 40% от населението ще живее в региони с тежкък дефицит на вода. 

Организация на обединените нации насочва публичното внимание към въздействието на екологичните проблеми и изменението на климата върху рецесиите, свързани с водата. Наводненията, засушаването и замърсяването на водата се утежняват от ерозията на растителната завивка, почвата, реките и езерата. Неразумното потребление на екосистемите има директен резултат върху достъпа до вода. В международен мащаб, повече от 80% от отпадъчните води, които генерираме се връщат към екосистемите, без да бъдат третирани или рециклирани. Темата, определена от Организация на обединените нации за Световния ден на водата 2018 e “Природа за водата ”. Целта е да се увеличи осведомеността на популацията по какъв начин грижата за природата и вярното потребление на естествените запаси дават решения на провокациите на водата през 21-ви век. 

По тематиката на Организация на обединените нации за Световния ден на водата 2018, фондация We Are Water започва акция под надпис " Скритият живот на водата " (#TheHiddenLifeOfWater), за повишение на осведомеността, която акцентира ролята на водата за живота ни.

Фондацията се стреми да предизвиква спор измежду обществеността и организациите за нуждата от основаване на нова просвета на водата, с цел да се реализира заслужено развиване и устойчивото ръководство на международните водни запаси. Цели се да се извърши цялостен набор от дейности, които да се опълчват на отрицателните резултати от неналичието на съответни водни запаси. Областите на активността на фондацията включват присъединяване в планове за инфраструктура, обучение, опазване на здравето и научни проучвания, съсредоточени в най-нуждаещите се региони в света.

Инициативите на фондация We Are Water за Световния ден на водата 2018 включват разнообразни събития и кръгли маси, за които можете да научите от уебсайта на фондацията. Те се провеждат в страни, където фондацията има наличие като Португалия, Англия, Полша или Индия. Досега Фондацията е осъществила 30 плана в 18 страни, като оказва помощ на над 430 хиляди души. Някои от страните, в които Фондацията работи, са Еквадор, Индия, Бразилия, Мароко, Колумбия, Гвинея Бисау, Непал, Бангладеш, Конго, Чад, Филипините в съдействие с влиятелни интернационалните организации като Educo, Fundaciуn Vicente Ferrer, Intermуn Oxfam, Unicef, Fundaciуn Mujeres por Аfrica, Fundaciуn Pies Descalzos, World Vision International.

Ако желаете да съдействате, направете си фотография с чаша вода и я споделете в обществените мрежи с вашето обръщение и хаштаг #TheHiddenLifeOfWater. Кампанията продължава до края на седмицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР