Повече от 2 години се опитваме да направим диалог с

...
Повече от 2 години се опитваме да направим диалог с
Коментари Харесай

Българите от РСМ пред Вархеи: Очакваме диалог между нас и властите в РСМ

" Повече от 2 години се опитваме да създадем разговор с управляващите в РСМ, само че без триумф. Казахме на комисаря Оливер Вархеи, че сме тук, тъй като няма разговор сред представителите на управляващите в РСМ и българската общественост в страната. Бъдещето на РСМ е в Европейски Съюз, само че това не може да става за сметка на българите, които живеят в страната. " Това обявиха пред кореспондент на БГНЕС Петър Колев, Георги Трендафилов и Любчо Георгиевски, които през днешния ден се срещнаха с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи.

" Вместо да работи за промени, които да включат българите в Конституцията, с цел да започва по-бързо договаряния с Европейски Съюз, Народното събрание в РСМ приема законодателство, целящо да закрие клубовете на локалните българи в РСМ. Очакваме в идващия отчет на Европейска комисия за напредъка на РСМ да влязат и въпросите, които обсъдихме на тази среща, " споделиха тримата.

Срещата беше поискана от организациите на българите в РСМ на 2 декември, откакто еврокомисарят даде обещание в извънредно изявление пред Милена Милотинова за Bulgaria ON AIR през ноември, че ще ги одобри, в случай че те се извърнат към него. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР