Повече от 1600 къщи и над 790 земеделски парцела са

...
Повече от 1600 къщи и над 790 земеделски парцела са
Коментари Харесай

За едно денонощие: Над 1600 жилища са отводнени в Оренбургска област

Повече от 1600 къщи и над 790 аграрни имота са отводнени в потърпевшата от наводнения Оренбургска област за едно денонощие, заяви пресслужбата на регионалната администрация, представена от ТАСС.

Според информацията от тази заран в района са били наводнени 17 203 дворни места и 12 213 къщи, в това число 123 жилищни блока.

Record floodwaters continuing to rise in Russia’s Orenburg region. Water levels in the Ural river are over 11m with the peak reportedly expected today.

Across Orenburg region around 12,000 homes have been flooded. Damage in the region is estimated at 40bn roubles ($428m) - half…
— Ben Tavener (@BenTavener)
" За настоящото денонощие са отводнени 1645 къщи и 794 икономически имота в пет обитаеми места " , съгласно известието. 13 194 души са били евакуирани от наводнените къщи и прилежащи към тях аграрни имоти. В центровете за краткотрайно настаняване се намират 1145 души, от които 212 деца.

В 21 общини на региона са били затворени за придвижване 32 моста. Движението по федералните автомагистрали не е лимитирано. Съществува опасност от преливане в три сектора от две федерални автомагистрали.

Областните управляващи подчертаха, че в изолираните от наводненията обитаеми места комерсиалните обекти са снабдени с хранителни артикули, получаващите обществени помощи разполагат със ресурси от храна и медикаменти.

Равнището на река Урал в Оренбургска област е 9,27 м при рисково ниво 7 м, заяви кметът на Орск Василий Козупица, представен от уеб страницата Газета.ру. Той добави, че отдръпването на водите ще отнеме не 2-3 дни, а седмица и половина - две или повече.

Thousands Flee Homes in Russia, Kazakhstan Amid Worst Flooding in Region’s Recorded History

Mayor of Russia’s flood-hit city of Orenburg describes the situation as ‘difficult and tense.’
— The Epoch Times (@EpochTimes)
Ситуацията с наводнението бързо се утежнява, добави кметът.

Дължината на вълната, която се доближава към Курган поради изпускането на вода в Казахстан, е 30-50 км, добави губернаторът на Курганска област Вадим Шумков на среща с популацията и със чиновници на Министерството на изключителните обстановки, съобщи ТАСС. Той сподели, че по силата на съглашението с Казахстан се планува изпускането на вода да бъде на равнище 70 куб. м в секунда.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР