Повече от 140 цивилни и петима украински войници бяха евакуирани

...
Повече от 140 цивилни и петима украински войници бяха евакуирани
Коментари Харесай

Над 140 цивилни и петима военни евакуирани от Мариупол

Повече от 140 цивилни и петима украински бойци бяха евакуирани от обсадения пристанищен град Мариупол, оповестиха сепаратистите, до момента в който Москва ускорява офанзивата си в източната част на страната.

“Петима военнослужещи от въоръжените сили на Украйна сложиха оръжие и непринудено напуснаха територията на цех “Азовстал”, обявиха сепаратистките управляващи в самопровъзгласилата се Донецка национална република в обява в приложението за известия Telegram. Опустошеният град съставлява значим сухопътен мост сред следените от Русия елементи на Източна Украйна и анексирания от Кремъл полуостров Крим.

Силите на Кремъл се борят, с цел да изтласкат останалите украински войски от последното им скривалище в големия цех за желязо и стомана “Азовстал” в Мариупол.

Във вторник Москва съобщи, че съветските сили са отворили филантропичен кулоар за украинските войски, които са се съгласили да сложат оръжие, с цел да изоставен Мариупол. Крайбрежният Мариупол е основна цел на опустошителната офанзива на Русия против Украйна и широкомащабният обстрел опустоши обширни елементи от пристанищния град. Москва сложи редица ултиматуми на украинските сили в Мариупол да сложат оръжие и да се предадат.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР