Повече от 12 милиона турски пенсионери, или около 15% от

...
Повече от 12 милиона турски пенсионери, или около 15% от
Коментари Харесай

Турците получават щедър подарък преди изборите

Повече от 12 милиона турски пенсионери, или към 15% от цялото население на страната, ще получат по 1000 турски лири (244 долара) от държавното управление седмица преди предварителните избори на 24 юни, написа Bloomberg.

Според ръководещите заплащането ще бъде първото от двете, свързани с националните празници, само че за мнозина те наподобяват като крещящо и скъпоструващо изпитание за пазаруване на поддръжка за президента Реджеп Тайип Ердоган, който се стреми да удължи 16-годишното си владичество. Празничните финансови добавки ще костват на Турция спомагателни 5.9 милиарда $ до края на годината.

 Една балканска страна изпревари Китай и Индия по стопански напредък. И тя не е Румъния
Една балканска страна изпревари Китай и Индия по стопански напредък. И тя не е Румъния

Ръстът на Брутният вътрешен продукт идва значително от вътрешното търсене

Но нещата не стопират дотук. Премиерът Бинали Йълдъръм разгласи непредвидения финансов бонус за пенсионерите като част от амбициозни ограничения, които плануват опростяване на задължения , унищожаване на заплащанията по лихвите , преструктуриране на санкциите, налозите и обществените осигуровки .

Йълдъръм не даде подробна разбивка на предстоящите разноски, само че едно е несъмнено - всичко това ще коства на страната цяло положение .

 Турската стопанска система е на ръба на прегряването. И това е неприятна вест за Ердоган
Турската стопанска система е на ръба на прегряването. И това е неприятна вест за Ердоган

През идната година в страната предстоят избори

Двете заплащания към пенсионерите бяха препоръчани от водещата опозиционна партия в предизборната акция, предшестваща вота преди 3 години.

Те провокираха остра рецензия от вицепремиера Мехмед Шимшек, който съобщи, че партията ще заслужи Нобелова премия и ще получи и неговия глас, в случай че успее да извърши тези обещания, без да усили държавния дълг, да взриви недостига по настоящата сметка или " да вкара Турция в рецесия ".

Проста политика

По-рано тази година Международният валутен фонд (МВФ) предизвести, че стопанската система на Турция наподобява " прегрява " на фона на държавните ограничения, които насърчиха потреблението.

Въпреки рекордния напредък на стопанската система, задълженията и инфлацията нарастват, а лирата се обезценява. Фондът прикани политиците да наложат " в началото стягане на паричната маса ", което да помогне да се управлява инфлацията.

 Турция е в обаян кръг: лирата се срутва, централната банка не смее да я отбрани
Турция е в обаян кръг: лирата се срутва, централната банка не смее да я отбрани

Инвеститорите всеобщо залагат против валутата и печелят

Обявените от Йълдъръм тласъци демонстрират, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) се насочва в противоположна посока, счита Тим Аш, пълководец в BlueBay Asset Management в Лондон, съгласно който спомагателните разноски не са изненадващи.

" След като оповестиха светкавични избори, ПСР не оставят нищо на случайността, с цел да си обезпечат успеха. Не съм сигурен от кое място държавното управление може да откри 5.9 милиарда $, с цел да подтиква гласоподавателите и какъв брой добре обмисля стопанската система, само че политиката е елементарна ", съобщи Джулиан Римър, търговец от Investec Bank.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР