Повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по

...
Повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по
Коментари Харесай

Над 11 часа продължи дебатът по първите 16 параграфа от промените в Изборния кодекс

Повече от 11 часа продължи дебатът на второ четене по 16-те докладвани параграфа от законопроекта за промени в Изборния кодекс. Гласуването на текстовете ще бъде на последващо пленарно съвещание, разгласи заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС).

Заседанието беше прекъснато откакто се изчерпа описът със записалите се за изявления. Последен взе думата съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

Мина среднощ в този значим спор за всички жители, тук въпросът е дали тези 12 часа бяха градивни и дали напреднахме с нещо, което си заслужава, заключи Петков. Отговорът е „ да “, счита той. Петков аргументира за какво маратонът в залата си е заслужавал, цитирайки думи на последовател, който написал, че им благодари, че се борят за честността на вота. Вашето водачество ни стимулира да излезем на площада във вторник и да ви покажем, че не сте сами, че ние също можем да се борим за честността на нашия избор, е написал още жителят, представен от Петков. 

Около 23:00 часа довечера Стоян Таслаков от " Възраждане " изиска преустановяване на съвещанието, само че в залата нямаше кворум. Предложението поддържаха единомислещо 58 народни представители.
 
По време на полемиката, в отговор на апел от Мартин Димитров ( " Демократична България " ), Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) съобщи, че ще се бори протоколът от машината да остане, само че в това време ще се бори и да се преброят разписките от машината. 

Няма по какъв начин машината да издаде протокол, в случай че сме заличили устройството, което записва гласовете, уточни Асен Василев от " Продължаваме Промяната ". Той означи, че разписките, които машината генерира, нямат отбрана, каквото бюлетините имат. 

Добрев го репликира, че не познава изборния развой, и уточни, че във всяка комисия има представители на партии, покровители, наблюдаващи. Няма по какъв начин да пристигна един Торбалан с напечатани у дома бюлетини и да ги вкара в урната, разяснява той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР