Повече от 1000 души на възраст от 3 до 75

...
Повече от 1000 души на възраст от 3 до 75
Коментари Харесай

Над 1000 души участваха в първия Фестивал на пешеходеца

Повече от 1000 души на възраст от 3 до 75 години участваха в първия Фестивал на пешеходеца в Пловдив, провел се през днешния ден в региона на Гребната база. Сред тях бяха и заместник-кметовете на Пловдив Георги Тютюков и Александър Държиков. Събитието, проведено от Община Пловдив и Медицинския университет, провокира сериозен интерес.

Целта на проявата, която нямаше спортен темперамент, бе да се разпространява ходенето пешком измежду хората, като неотменна част от здравословния метод на живот. Участниците имаха опция да избират сред два маршрута - цялостна обиколка на Гребния канал, общо 5 километра, или половин – през моста – 2,8 километра. На няколко места по маршрутите бяха ситуирани особено построени пунктове, в които участниците можеха да се поддържат с питиета.

Организаторите разиграха и лотария, на която бяха раздадени доста награди. В особено оборудвани пунктове доста от искащите мериха кръвната си захар и кръвното налягане. За положителното въодушевление на хората бе изнесена богата музикално-артистична стратегия. Организаторите на Фестивала на пешеходеца в Пловдив са окуражени да го създадат обичаен и да притеглят от ден на ден хора.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР