Повече от 100 изложители се очакват на най-голямото събитие за

...
Повече от 100 изложители се очакват на най-голямото събитие за
Коментари Харесай

Големите ИТ клъстъри на Европа се събират на Innowave Summit 2023 във Варна на 17 и 18 ноември


Повече от 100 изложители се чакат на най-голямото събитие за технологии и нововъведения в района през последните седем години, във Варна на 17-18 ноември.

Освен български софтуерни компании присъединяване са удостоверили и някои от най-големите европейски ИТ клъстъри, като Transilvania IT Cluster, France Digitalе, Cluster Catalonia, Pro Malaga, Valencia Digital Summit. 

Вероятно доста от читателите ни ще се изненадат от този факт, само че от изброените един от най-големите е Transilvania IT Cluster в Клуж-Напока в Румъния. Неофициалната столица на региона Трансилвания в северозападна Румъния, където се организира миналогодишното издание на Innowave Summit, е аутсорсинг центърът на Източна Европа. В него са съсредоточени компании като Amazon, Robert Bosch, NTT Data, Genpact, IBM, всяка от които с повече от 10 хиляди чиновници. ИТ клъстърите сплотяват тези компании, като им обезпечават благоприятни условия за напредък, развиване, продан на хрумвания, контакти, връзки с държавните органи и поддръжка в огромни планове.  

Френският клъстер France Digitale пък е най-голямата стартъп и инвеститорска асоциация в Европа, която разпространява развиването на доброжелателни и виновни технологии, като поддържа фирмите си с изследвания, проучвателен планове и благоприятни условия за разрастване в интернационален мащаб.

ИТ клъстърите ще доведат със себе си на представители на фирмите, които са техни членове, с цел да ги срещнат с други основатели на технологии, както и с цел да ги срещнат с българския пазар и опциите за развиване и вложения тук. Това ще трансформира тазгодишното издание на Innowave Summit в най-голямото нетуъркинг събитие на софтуерната общественост в района тази година.

Вече седем години Innowave Summit притегля повече от 5000 участници с десетките си интернационалните лектори, измежду които водещи мениджъри от компании като Гугъл, Facebook/Meta, Twitter, H2O, Kotler Impact, българските Xplora, ZapoMedia, DigitalPro, SoftUni и десетки други. 

ЕКСПО частта на събитието покрива целия терен на Двореца на културата и спорта във Варна с опция повече от 100 компании да показват своите нововъведения и съвременни решения за бизнеса, здравето и метода ни на живот, в това число роботика и роботизирани артикули, които тази година се чака да са изключително атрактивни и да заемат по-голяма част от ревюто. 

“Най-големият мотор всяка година да привличаме топ лектори и компании от цяла Европа е желанието ни да покажем, че във Варна е допустимо да се случват нещата. Защо Варна да не се трансформира в идващият софтуерен хъб на Източна Европа? ” -казва Стефан Петров, един от уредниците на събитието- ”Искаме всеки клиент да извлече оптималната изгода от Innowave Summit. Искаме бизнесите да намерят своите нови сътрудници и клиенти. Искаме изложителите да показват новаторските си компании пред хиляди посетители. Искаме младите гении да намерят причина да останат в България. Затова го има Innowave Summit към този момент седем години-за да сплотява общностите и да развива екосистемата в района. ”

Сред сътрудниците на Innowave Summit са Европейската комисия, Българо-британската комерсиална камара, AI Bulgaria, БАИТ, Българската асоциация на софтуерните компании, Българският център за предприемачество, SoftUni Digital, Netpeak и доста други. 

Билети за конференцията могат да се закупят с отстъпка до 10 октомври на.

Връзка в Гугъл Диск към фотоси и изображения за събитието:  

За повече информация и връзка с уредници и участници: Елица Виденова,,, 0898878879

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР