Повече от 100 души блокираха пътен възел Даскалово рано тази

...
Повече от 100 души блокираха пътен възел Даскалово рано тази
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътен възел Даскалово край Перник

Повече от 100 души блокираха пътен възел Даскалово рано тази заран. В началото протестиращите се събраха на кръговото на входа на Перник, обикаляйки със своите коли, към 07:30 стопираха колите и излязоха от тях. По-късно потеглиха и по Автомагистрала " Струма " в посока София, където също образуваха километрични тапи, само че на Мало Бучино взеха решение да извърнат, с цел да се върнат и по този начин задръстването стана и в двете направления.

Протестиращите са недоволни поради териториалните проекти за обективен преход, като настояват, че не са задоволително обективни. Според тях проектите за декарбонизация са прекомерно бързи и не би следвало въглищните централи да затворят толкоз рано. Те упорстват да останат отворени най-малко до 2038 година

" Миналата седмица имахме диалози и обещания, които не се съблюдават. Ще продължим ефикасните протестни дейности ", съобщи мъж от митинга.

" Затварят всички, защо, да не сме подвластни от другите страни? ", добави различен протестиращ.

В километричните тапи попаднаха доста хора, които не са част от митингите, което забави напредването им.

" Не е тук методът да стачкуват, на жълтите павета е мястото ", показа мъж, попаднал в задръстването.

Протестиращите обявиха, че демонстрациите ще продължат, до момента в който настояванията им не бъдат задоволени, а от понеделник ще изкарат и тежка техника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР