Повече от 10 400 жилища в Русия са наводнени, съобщи

...
Повече от 10 400 жилища в Русия са наводнени, съобщи
Коментари Харесай

Над 10 000 наводнени жилища в Русия, хиляди са евакуирани

Повече от 10 400 жилища в Русия са наводнени, заяви държавната осведомителна организация. Според управляващите най-тежко засегнатите региони са в планината Урал, в Сибир, към река Волга и в централната част на страната.

Нивото на река Урал, която извира от едноименната планинска верига и се влива в Каспийско море, се е нараснало с няколко метра единствено за няколко часа в петък поради водите от разтопени снегове, което докара до пробив в дига на язовир в град Орск, на 1800 км източно от Москва, съобщи Българска телеграфна агенция. Това провокира най-тежките наводнения, регистрирани в миналото в Русия и принуди хиляди хора да избягат от домовете си, откакто някои от най-големите реки в Европа се препълниха.

Днес в Тюменска област в Западен Сибир беше оповестено изключително състояние поради риск от наводнения, заяви губернаторът на региона Александър Моор.

Извънредно състояние е в действие и в Оренбургска област покрай границата с Казахстан.

Нивото на водата в реката, която извира в планината Урал и се влива в Каспийско море, през днешния ден ще се увеличи до рискови равнища в град Оренбург, който е надолу по течението ѝ от град Орск и е с население от 500 000 души. Очаква се оптималното равнище там да бъде достигнато на 10 април, сподели съветското министерство на изключителните обстановки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР