Повече от 1,3 млн. лв. ще отдели община Никола Козлево

...
Повече от 1,3 млн. лв. ще отдели община Никола Козлево
Коментари Харесай

Ремонти за милиони променят Никола Козлево

Повече от 1,3 млн. лева ще отдели община Никола Козлево от бюджета си през актуалната година за благоустрояване на обитаемоте места. Според кмета Ешреф Реджеб, няма да има село без поправки. Навсякъде потребностите са разнообразни – здания на кметства, замяна на водопроводи, асфалтиране на улици, възобновяване на детски площадки, игрища. Общината може да харчи, тъй като разчита и на сигурни годишни доходи от 850 000 лева от наеми на аграрни земи. “Проведохме транспарантни търгове за земи от общинския аграрен фонд и сключихме преференциални контракти за 3 г.”, споделя кметът Ешреф Реджеб /ГЕРБ/.

Два огромни плана ще бъдат осъществени със средства по Програмата за развиване на селските региони, подписани са договорите с Държавна фирма “Земеделие”. Тази година ще бъде ремонтиран общинския път Никола Козлево-Ружица-Хърсово за 3,5 млн. лева Трасето от 10 км. чака обновяване над 20 година

Двете здания на най-голямото СУ “Цанко Церковски” в Никола Козлево с над 300 възпитаници ще бъдат актуализирани за 950 000 лева Школото ще бъде санирано, класните стаи и санитарните пространства актуализирани, ще се инсталира и парно, ще бъдат доставени мебели и обзавеждане, електрически уреди, офис съоръжение, компютърна техника и средства за презентация.

Общината ще ремонтира със лични средства и ОУ “Св. Климент Охридски” в с. Пет могили. Там ще бъде възобновен и стадионът с нови съблекални и тревно покритие.

Още едно спортно оборудване в най-голямото село в общината – Вълнари ще бъде съществено актуализирано за 250 000 лева Парите са отпуснати от страната, с помощта на премиера Бойко Борисов, споделят от общината, в която всеки уикенд има състезателен празник. На терена пък, постоянно е кметът и всички общински съветници, въпреки че са от разнообразни партии.

Никола Козлево има и планова подготвеност за саниране постройката на общинска администрация и за ремонт, съоръжение и обзавеждане на ДГ „ Зорница “ в с. Никола Козлево. Одобрен е и планът за Социално дружество и ще последва ремонт на кухнята и стола в постройката на общината. Очаква се утвърждение и на плана за ремонт на постройката на читалище „ Пробуда” в общинския център Никола Козлево.

Още една упоритост има от старта на мандата си кметът Реджеб – желае да скъсат със „ славата” на най-безработна община в страната. Администрацията взе участие в стратегиите за претовареност и безработицата от 69% през 2015 година е паднала до 40% през м.г. 363 поданици на общината са били ангажирани по разнообразни стратегии. Общината също разкри 60 работни места за строители и озеленители в новото Общинско дружество “Никола Козлево”.

Имат и подготвен план за произвеждане на пелети от дървесина и ще аплайват по към този момент отворената Мярка 8.6. от ПРСР за създаване на индустриална база и закупуване и монтаж на поточна линия. Предвиждат тази активност да се прави от новосъздаденото общинско комерсиално сдружение „ ЕКО СИСТЕМА – НИКОЛА КОЗЛЕВО “ ЕООД.

Продължава поддръжката за обществено слабите и в бюджета са заложени 75 000 лева за нуждаещи се от лекуване, помощ при неочаквани бедствия, при погребения, бонус за новородени, при подписване на брак, както и тласък за кръводарители и талони за самун за уязвими групи от популацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР