Повече ме притесняват други моменти в сигнала за служителя на

...
Повече ме притесняват други моменти в сигнала за служителя на
Коментари Харесай

Гроздан Караджов вдигна мерника на подчинени за толтаксите

Повече ме тормозят други моменти в сигнала за служителя на Националното тол ръководство - за какво съгласно сведенията на заявителя е имало искане за кешово заплащане и дали тези кешови заплащания отиват в бюджета или в джоба. Това сподели вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов пред публицисти в границите на срещите му с жители в откритата през днешния ден приемна в Министерство на регионалното развитие.

Министър Караджов през вчерашния ден разпореди бърза и цялостна инспекция по отношение на публикувания в медиите сигнал за " неприемливо държание " на чиновник на БГТОЛ към молдовски жител на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе. От служителя са поискани пояснения, в понеделник изтича законовият период, в който той би трябвало да ги съобщи, уточни министър Караджов.

Решението за този вид държание ще бъде изрично, откакто получим тези пояснения, добави министърът.

" Интересува ме дали броят на влезлите товарни коли подхожда на броя на платените " тол " -ове, тъй като това може би е най-обезпокоителната страна на този сигнал ", сподели министър Караджов.

" Ако се окаже, че има фрапантно разминаване сред влезлите коли /посока Турция/ през Русе за Румъния, както и в противоположната посока - през русенското контролно-пропусквателен пункт и събраните толтакси, това към този момент ще бъде доста неприятен сигнал за АПИ и ще има доста съществени ограничения от моя страна ", съобщи министър Караджов.

Той бе и първият министър, който откри приемната за жители през днешния ден откакто преди седмица Слави Трифонов посъветва министрите от Има Такъв Народ да отворят необятно ведоствата си за проблемите нв хората.

" Идват по кардинални въпроси. Досега имаше единствено един жител, който пристигна с персонален въпрос, само че той не е от компетенцията на Министерство на регионалното развитие, а на съда ", разяснява Гроздан Караджов. Сред въпросите през днешния ден са извънредно бавните процедури, по който един вложител може да влага, да построи дружество, да се снабди с ток, газ, път, вода и канал. Друг кардинален въпрос, подложен през днешния ден, е за измененията в Закон за устройство на територията с съответни оферти.

Поставен е бил въпросът и за изчезналия път до Кладница и за неприятното положение на различния път.

Министър Караджов се ангажира още идната седмица с управлението на АПИ да посетят региона.

Ще изиска също писмено да му бъде разяснена цялата история на случая и тогава ще се срещне и с жителите на Пернишките села.

Миладин Петров, който се срещна с районния министър, се оплака пред публицисти от административни нарушавания.

" Имам парцел, който ни е възобновен в Банкя, в него една баба се е настанила незаконно, има издадена схема за парцел, който не дава отговор на нотариалния акт ", разказа казуса си Петров.

Галина Георгиева от Видин желае смяна в реакцията на администрацията при подаване на тъжби и решаването на проблеми.

" Построена е ламаринена сграда до дома ми във Видин, незаконно, без съблюдаване на разстояние, от несъответствуващ материал, нямаш слънце, нямаш светлина, и те ти пишат, че всичко е наред ", описа Георгиева. Удостоверението за толерантност на градеж е извадено непозволено, в моя случай е издадено против рушвет, съобщи тя пред Българска телеграфна агенция.

Над 100 жители са се записали за среща с вицепремиера Караджов. Следващите приемни дни ще бъдат на 23 и 30 декември от 14.00 до 19.00 часа, поради идните празници, прецизират от Министерство на регионалното развитие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР