Повече критики, отколкото похвали се чуха в първите речи при

...
Повече критики, отколкото похвали се чуха в първите речи при
Коментари Харесай

Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН

Повече рецензии, в сравнение с похвали се чуха в първите речи при откриването на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Напрежението от международните спорове откри израз в посланията на държавните водачи.

Всички основни настоящи политически лица на световната сцена се събраха за извънредно забавната и проследявана с голямо внимание сесия на Организация на обединените нации.

С неспокойствие се очакваше речта на американския президент Доналд Тръмп. Още в самото начало той съобщи, че чака отлични връзки с Иран, само че не в този момент. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш пък акцентира, че светът е изправен пред голям недостиг на доверие.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Америка постоянно ще избра независимоста и съдействието над световното ръководство, надзор и доминация. Уважавам правото на всяка нация в тази зала да следва своите лични традиции, вярвания и обичаи. Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете или да работите, или кого да почитате. В подмяна желаеме единствено да почитате нашия суверенитет.

Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации: Нашият свят страда от неприятна форма на синдром на дефицит на доверие. Хората се усещат обезпокоени и несигурни. А доверието е на изгубване. Доверието в националните институции, доверието сред страните, доверието в учредения на правила международен ред.  Сензацията на срещата на Организация на обединените нации: Премиерът на Нова Зеландия и бебето й Сензацията на срещата на Организация на обединените нации: Премиерът на Нова Зеландия и бебето й
Министър-председателят на Нова Зеландия и тримесечната ѝ щерка се трансфораха в сензация в Общото заседание на Организация на обединените нации.

Премиерът Бойко Борисов също взе участие в откриването на сесията, като водещ българската делегация. Редица мнения имаше след неговата среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в границите на значим конгрес против разпространяването на опиати, на който България беше съпредседател.

Самият Борисов съобщи, че триумфите на България в тази сфера се ценят доста и той намира другари на всяка среща с организации, които работят в тази посока.

Премиерът акцентира още, че с Доналд Тръмп се чуват по телефона и са разискали проекти като да вземем за пример превъзмогване на заплахите във военната сфера и съдействието в границите на НАТО.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо пък похвали страната ни, като сподели, че няма проблеми с нито един български жител след рухването на визите. Трюдо добави, че самият той би пристигнал на драго сърце в България.

Уговорка за двустранна аудиенция има и с президента на Египет и бизнес делегация от страната.
 Отвъд океана: Какво си споделиха Борисов и Тръмп? Отвъд океана: Какво си споделиха Борисов и Тръмп?
Премиерът Борисов е на световна среща против опиатите, проведена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. България е измежду най-хубавите сътрудници на Съед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР