Повече деца говорят и пишат добре на български език, научили

...
Повече деца говорят и пишат добре на български език, научили
Коментари Харесай

Деца от Бургас участваха в конкурс за повече толерантност

Повече деца приказват и пишат добре на български език, научили са се да почитат другите етноси и са основали нови другарства. Това са най-големите изгоди от състезанието " Моите другари от различен етнос ". Той е част от план, сбъднат от община Бургас. Зам.-кметът Йорданка Ананиева показа постигнатите резултати от неговото осъществяване.

Създадени са шест клуба " Говоря и пиша на български език " и още толкоз " Приятели на книгата ". Това е станало в шест съществени учебни заведения. Допълнително образование по български език и литература са минали над 170 възпитаници . Още часове са извършени с 320 възпитаници , застрашени от отпадане от учебно заведение.
Участниците в плана са удовлетворени, че са основани клубове по краезнание и спорт. Много от отрицателни публични настройки, учредени на етнически генезис и културна еднаквост са преодоляни. За това е съдействал и състезанието за детска рисунка на тематика " Моите другари от различен етнос ".

Авторите на най-хубавите произведения в състезанието бяха наградени за своя гений и дейна активност и участия в надпревари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР