Повдигнати са обвинения на всичките осем задържани от групата за

...
Повдигнати са обвинения на всичките осем задържани от групата за
Коментари Харесай

Осем обвинения за „ало“ измамниците от Левски

Повдигнати са обвинявания на всичките осем арестувани от групата за ало-измами в град Левски , заяви представителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.

Престъпната група бе обезвредена при специфична профилирана интервенция на 30 август, след която зад решетките се оказаха 7 души от град Левски и един от столицата. Досъдебното произвеждане е стартирало още през месец май на тази година, при което е открито, че ало-мафията е работила от началото на 2018 година. Тя е оперирала на територията на цялата страна, дейностите ѝ са съсредоточени най-вече в столицата.

Прокурор Милева посочи, че при обиските са открити голям брой мобилни телефони и SIM карти, в това число румънски, както и огромна парична сума и разнообразни полезности. Членовете на групата са показали особена досетливост, тъй като доста от картите са били скрити в отдалечено за тв приемник, а при едно от претърсванията служителите на реда са разкрили в дупка, прокопана в зимника, голям брой златни монети и украшения.

„ Тези хора нямат нито един ден трудов и застрахователен стаж, все пак са показали добър метод на живот “, разяснява прокурор Милева. Ръководителят на незаконната група също е открит . Всички арестувани са с престъпно минало, а през годините са били осъждани за разнообразни закононарушения, измежду които обири, измами и други

При ало-измамниците са открити още и осем първокласни автомобила. Прокуратурата пък е пресметнала, че те са разполагали и с джобни пари дневно колкото една минимална пенсия. Ето за какво, на всеки един от тях, в качеството му на физическо лице, е наложена и данъчна проверка.-->

Един от арестуваните даже се е подвизавал в обществените мрежи с прякора „ Васко Богатия “.

Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова акцентира, че анализът на жертвите демонстрира, че те се най-вече възрастни хора и живеят отдалечено или изцяло откъснато от своите близки.

По данни на полицията през първите 7 месеца на 2019 година наклонността е за понижаване на осъществяваните телефонни измами, като за този интервал техният брой е 459, което е с 33% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР