Потвърдените случаи на COVID-19 в света вече са над 290

...
Потвърдените случаи на COVID-19 в света вече са над 290
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса по света надхвърлиха 290 000

Потвърдените случаи на COVID-19 в света към този момент са над 290 000. Според университета " Джонс Хопкинс " минимум 4 247 709 души са инфектирани с вируса, а смъртните случаи са най-малко 290 838. Смята се, че действителният брой на инфектираните е доста по-висок, защото в другите страни се употребяват разнообразни подходи за тестване. Продължаваме да следим развиването на събитията в света:

- Индия разгласи пакет от 270 милиарда $ за поддръжка на служащи и дребен бизнес. Тези пари са предопределени за най-малките до междинни компании, разгласи министър председателят Нарендра Моди. В сумата са включени 2 милиарда $ помощи, оповестени при започване на изключителното състояние в страната през март, както и финансовите ограничения на централната банка. Очаква се в идващите дни финансовият министър Нирмала Ситарам да огласи повече детайлности за схемите за поддръжка. Индия навлиза в 50-ия ден от невиждана обсада - най-голямата на света. Случаите на ковид в страната надвишиха 70 000, а жертвите са 2200.

- " Туитър " разгласи, че счита вечно да резервира режима на работа от у дома за своите към 5000 чиновници, които работят отдалечено от март. " Бяхме сложени в неповторима обстановка. Последните няколко месеца потвърдиха, че можем да създадем тази смяна. Така че, в случай че нашите чиновници са в позиция или обстановка, която им разрешава да работят от вкъщи и те желаят да продължат да го вършат вечно, ние ще позволим това да се случи ", написа изпълнителният шеф Джак Дорси в имейл до чиновниците си.

- Бразилия , чието управление продължава да неглижира ковид, към този момент е шеста в света по брой на жертвите. В последните 24 часа в страната са умряли 881 души с COVID-19, с което общият им брой става 12 400. Със 177 589 доказани случаи, Бразилия е седмата най-засегната страна в пандемията. По-рано президентът Жаир Болсонаро разгласи с декрет салоните за хубост, фитнес и фризьорските салони за " основни услуги ", които могат да отворят макар пандемията. Част от губернаторите оповестиха, че няма да се съобразят с решението му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР