"Потвърдена е смъртта на 300 човека при взрива. Броят на

...
"Потвърдена е смъртта на 300 човека при взрива. Броят на
Коментари Харесай

Жертвите на атентат в Могадишу надхвърлиха 300

"Потвърдена е гибелта на 300 индивида при гърмежа. Броят на жертвите ще нарасне, тъй като някои хора не престават да са в неопределеност ", съобщи шефът на службата за спешна помощ в Могадишу Абдикадир Абдирахман през днешния ден.

Местните лечебни заведения се изпълниха с хора, пристигнали да търсят родственици и другари, потърпевши при нападението. Някои от ранените са евакуирани по въздух за лекуване в Турция.

Най-малко 15 възпитаници от началното учебно заведение са измежду починалите при атентата с максимален брой жертви в Сомалия, съобщи Асошиейтед прес, като цитира на шеф на работа за незабавна помощ. Децата са били в учебен рейс, покрай който е избухнал големият гърмеж.

Атентатор самоубиец се взриви с камион на оживено кръстовище след високоскоростно гонене по улица в столицата на Сомалия - Могадишу в събота. Той прегази коли и мотоциклети и избута заседнали в трафика коли, преди да доближи едно от най-натоварените кръстовища и да взриви камиона си.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, само че министърът на информацията Абдирахман Ярисоу съобщи, че то евентуално е дело на ислямистката формация "Аш Шабаб ".

Нападението беше най-кръвопролитното в Сомалия. Преди него атентат с най-вече жертви през последните години беше осъществен на 4 октомври 2011 година в Могадишу. Атентатор самоубиец с камион бомба лиши живота на 82 души, а 120 бяха ранени. Това беше първият атентат, отговорността за който пое "Аш Шабаб " след отдръпването си от Могадишу.

Тази вечер светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в памет на жертвите на атентата.

"В среднощ довечера ще угасим Айфеловата кула в памет на жертвите на атентата в Могадишу ", съобщи в Туитър кметът на Париж Ан Идалго, добавяйки хаштаговете "Ние сме единни " (NousSommesUnis) и "Париж ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР