Потресен съм от начина, по който американската страна си формира

...
Потресен съм от начина, по който американската страна си формира
Коментари Харесай

Румен Овчаров за Магнитски: Приказки от 1001 нощ, нямам офшорни сметки

Потресен съм от метода, по който американската страна си образува позицията, и ме е позор от реакцията на българските институции. Това съобщи някогашният енергиен министър Румен Овчаров пред bTV за това, че името му е забъркано в новия лист по закона " Магнитски ".

Той познава държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън колкото и медиите го познават.

Според него България се е трансформирала в протекторат. Изнесете един факт, а не приказки от 1001 нощ, прикани Овчаров по случая " Магнитски ".

Заговорът не е против мен, а целта е простичка - Русия да бъде изтикана от енергийните доставки освен за България, само че за целия Европейски Съюз. Някои хора схванаха, че няма по какъв начин да се оправят с съветските енергийните запаси и по тази причина държавното управление на Кирил Петков и Александър Николов създали първата крачка по задачата - да прекратят съветските доставки, но ние сме правилни съдружници на евроатлантическата концепция, посочи Овчаров.

Той посочи, че в този момент стои втората задача - Русия да бъде изтикана от доставките на нуклеарното гориво, и за това пречили те - глобените по " Магнитски ".

" Сега господин Блинкън, защитавайки ползите на Уестингхаус, прави едно простичко нещо - Овчаров, внимавай, в този момент сме ти написали едни неща, само че след това ще извадим други. Аз съм бранител на българските ползи ", отсече някогашният енергиен министър.

Той увери, че няма компании, които да работят с АЕЦ " Козлодуй ". Всичко е толкоз брутално, някой някъде си стоял, прочел нещо и скалъпил нещо, разкритикува Овчаров глобите. " Нямам компании, нямам офшорни сметки, нямам и 5 млн. Ако имам 5 млн. лева, ще вървя да осъждам тази институция, която е писала всички тези работи ", посочи Овчаров, който добави, че нищо не работи, пенсионер е и се устоя единствено от пенсията си.

Румен Овчаров дефинира още българската прокуратура като бухалка.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР