Потреблението на енергия е една от най-важните характеристики на съвременните

...
Потреблението на енергия е една от най-важните характеристики на съвременните
Коментари Харесай

Колко всъщност консумира „икономичният“ процесор Intel Core i9

Потреблението на сила е една от най-важните характерности на актуалните процесори. Освобождаването на топлинна сила по време на работа показва избрани условия за премахване на непотребната топлота. Характеристиката TDP (Thermal Design Power) дефинира минимално нужното разпръскване на топлината за естествена работа на процесора.

Всеки производител пресмята TDP с разнообразни способи. Този знак не може да бъде директно обвързван с действителната консумация на сила на процесора. Наскоро в Twitter един консуматор с прякор APISAK пусна връзка към резултатите от индикатора на SiSoftware на най-новото 10-то потомство Intel Core чипове (Comet Lake-S). APISAK разгласява данни за проучвания на Core i9-10900T, i9-10900 и i3-10100.

Според класификацията на Intel, процесорите с етикет „ T “ принадлежат към моделите с ниска мощ и 35 W вата TDP. Намаляването на потреблението на сила се обезпечава посредством понижаване на номиналната периодичност и напрежението на процесора. Можем да предположим, че SiSoftware е сбъркал при определянето на потреблението на сила, което постоянно се случва с такива инженерни проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР