Потребителският кредит може да бъде удобен финансов инструмент в много

...
Потребителският кредит може да бъде удобен финансов инструмент в много
Коментари Харесай

Три причини да изтеглите потребителски кредит

Потребителският заем може да бъде комфортен финансов инструмент в доста обстановки, само че има и случаи, в които не е изключително подобаващ. Какво би трябвало да имате поради, преди да подадете документи за кандидатстване в банката?

Един от най-ценните препоръки е да определите ясно задачата, за която ще употребявате парите и да прецените дали е задоволително достатъчно смислена. Естествено, би трябвало да сте сигурни, че изплащането на заема няма да съставлява задължение за персоналния Ви бюджет.

По предписание вноската по потребителския заем не трябва да надвишава 50% от месечния приход, само че даже и този % може да се окаже прекомерно висок, изключително за по-дългосрочните отговорности.Повечето специалисти поучават вноската по потребителския заем - плюс всички останали отговорности, които имате, да не надвишава 20-25% от приходите.

За разлика от ипотечния заем, който е гарантиран с недвижимо имущество и задачата му е строго избрана, потребителският заем може да се употребява за всевъзможни потребности. Въпросът е дали те са в действителност неотложни или може да "почакат " във времето и да не се постанова да се товарите с спомагателни отговорности поради тях.

1. Обединяване и рефинансиране на краткосрочни отговорности

По принцип тегленето на нов заем за погасяване на остарели отговорности не е добра концепция, само че когато става въпрос за сливане на краткосрочни заеми и рефинансирането им с потребителски заем нещата стоят по друг метод. Ако притежавате няколко кредитни карти, които са изчерпани до лимита или пък сте взели бърз заем, само че се затруднявате с покриването на месечните вноски, си коства да помислите за потребителски заем, с който да покриете старите заеми.

Защо това може да Ви помогне? На първо място лихвите по потребителските заеми нормално са много по-ниски от тези по кредитните карти или при бързите заеми. Това значи, че общата сума на разноските по старите Ви отговорности най-вероятно ще е по-висока от възможната вноска по новия потребителски заем. Освен това обединяването на всички отговорности в една месечна вноска може да спомогне за по-лесното "управление " на персоналния бюджет.

Разбира се, този проект има и своите ограничавания. Банките по предписание имат строги условия към документите, с които би трябвало да докажете своята кредитоспособност, както и към кредитното Ви досие. От тази позиция, в случай че сте решили да обединявате краткосрочни заеми за да ги разсрочите във времето и да спестите средства, хубаво е да го извършите в точния момент, а не откакто към този момент сте натрупали просрочия по старите си отговорности.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР