Потребителите у нас залагат повече на продуктите българско производство, когато

...
Потребителите у нас залагат повече на продуктите българско производство, когато
Коментари Харесай

Кои са най-натоварените дни за пазаруване покрай коледните и новогодишните празници?

Потребителите у нас залагат повече на продуктите българско произвеждане, когато става въпрос за предварителна покупка на храни за коледните и новогодишните празници. Също по този начин купувачите у нас стартират да се приготвят за тях по-рано с всяка последваща година, а закупените количества са по-големи.

Това демонстрират данни, показани от веригата за търговия с бързооборотни артикули Kaufland на събитие в столицата.

От компанията регистрират най-високия дял на продадени продукти, създадени в България, при свежите храни - млечни, салами, риба, замразени храни, тестени произведения - близо 64% за интервала януари-ноември 2018 година. След тях с дял от съвсем 46% за същия интервал са плодовете и зеленчуците.

Традиционно най-натоварените дни за извършване на покупки ще бъдат 23 и 30 декември. От Kaufland допълниха, че през 2017 година са били регистрирани повече от 6,3 милиона касови бележки.

" Има растеж в междинната стойност на покупката на първо място поради пазара в по-големи количества. Пример за това са продажбите, осъществени единствено за една седмица, тази преди Коледа, на портокали в кофа, които възлизат на 1,3 милиона кг ", разяснява мениджърът " Корпоративни връзки " в компанията Анна Кастрева.

Също по този начин по празниците потребителите у нас търсят по-висок клас артикули, като включително влизат с изключение на хранителни и нехранителни артикули.

" Дори, когато търсят базови продукти за празничната софра, потребителите още веднъж са склонни да избират премиум оферти. В същото време остават ценово чувствителни и ползата към промоциите се резервира, изключително към отстъпки при по-високия клас артикули ", показаха от компанията.

По думите на Анна Кастрева се виждат две противоположни сами по себе си трендове при извършването на покупки преди празниците. " Потребителите стават все по-големи традиционаристи и в това време все по-големи експериментатори ", изясни тя и добави, че за Бъдни вечер българите залагат повече на обичайните храни, до момента в който за Коледа избират по-разнообразно меню.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР