Потребителите сега се интересуват повече от възможностите и специфичните характеристики,

...
Потребителите сега се интересуват повече от възможностите и специфичните характеристики,
Коментари Харесай

РС-тата ще поскъпват при намаляващ пазар

Потребителите в този момент се интересуват повече от опциите и характерните характерности, вместо от наличната цена

В дълготрайна вероятност се чака повишаване на междинната продажна цена на персоналните компютри

Около 71,6 млн. лични компютъра са продадени в света през четвъртото тримесечие на 2017 година, което е спад от 2% по отношение на същия интервала на миналата година, сочи нов отчет на Gartner. Като цяло, през годината на пазара са доставени 262,5 млн. районен съд, или с 2,8% по-малко по отношение на 2016 година

Пазарът на лични компютри понижава към този момент 13 следващи тримесечия, а прегледан като години – за шеста поредна година, отбелязва Gartner. В категорията попадат настолните районен съд, ноутбуците и ултрамобилните премиум устройства от рода на Microsoft Surface, само че отвън нея Gartner слага хромбуците и таблетите като iPad.

Според анализаторите, РС-тата престанаха да бъдат известен празничен подарък. Потребителите в този момент отделят повече внимание на опциите на устройствата и техните характерни характерности, вместо на наличната цена. В дълготрайна вероятност сходна смяна ще докара до растеж на междинната продажна цена и приходите на производителите, само че това ще се предшества от редуциране на пазара.
още по тематиката
Най-голям снабдител на подготвени лични компютри е HP, съгласно отчета на Gartner. През четвъртото тримесечие на 2017 година американската компания заема 22,5% от международния пазар, спрямо 20,7% година по-рано.

Лидерът е следван на къса отдалеченост от Lenovo. Делът на китайската компания е намалял за една година от 22,0% на 21,7%. Трети е американският производител Dell, който усилва пазарния си дял от 14,7% на 15,2%.

Следващите три места са за Apple, Asus и Acer. Производителят на „ мак ” компютри бележи повишаване на пазарния си дял от 7,4% до 7,6%. Двете тайвански компании си поделят пето място, като при Asus се следи оттегляне от 7,3% до 6,6%, до момента в който Acer резервира каузи си от 6,6%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР